Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Cadastrul general digitalizat va fi finalizat in 2020
11.05.2007 | JURIDICE.ro

Angentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara are ca obiectiv pentru 2007 aerofotografierea si crearea de ortofotoplanuri pentru 20 de localitati din patru judete, printre care si Bucurestiul, dar si conversia cartilor funciare din analog in digital in alte sase judete.

Mihai Busuioc, directorul general al ANCPI: „Principalul avantaj al cetatenilor este acela ca toate costurile de identificare, masurare si inscriere a drepturilor de proprietate vor fi suportate de statul roman. La nivel national, cadastrul general va fi finalizat in anul 2020 si va costa 944 de milioane de euro. O parte din bani vor proveni de la bugetul de stat, iar ceilalti de la Banca Mondiala, BERD si de la alte institutii financiare. Cadastrul general va facilita accesul mai usor la credite ipotecare si va contribui la cresterea investitiilor imobiliare. Nu in ultimul rind, se vor putea oferi date statistice.”

Adrian Nica, ofiterul de presa al ANCPI: „Oricine va putea beneficia de baza de date digitala, contra cost, pentru a vedea masuratorile proprietatii, delimitarile, precum si cine este detinatorul de drept.”


Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.