Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Emily O`Reilly începe mandatul de Ombudsman European


2 octombrie 2013 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

După ce şi-a încheiat activitatea ca Ombudsman al Irlandei, Emily O`Reilly a fost aleasă de Parlamentul European în funcţia de Ombudsman European începând cu 1 octombrie 2013, fiind succesoarea lui P. Nikiforos Diamandouros, care se retrage după mai bine de zece ani în această funcție, potrivit unui comunicat al CE.

În legătură cu noua sa funcţie, Dna. O’Reilly a declarat următoarele: „Europa nu se confruntă numai cu o criză economică, ci și cu o criză de legitimitate democratică. Negativismul și tendința de fragmentare iau amploare în Europa, încrederea cetățenilor în instituțiile europene este în declin și mulți dintre aceștia simt că părerea lor pur și simplu nu contează. Din aceste motive, anul 2014 este un an hotărâtor pentru Europa și viitorul Uniunii Europene. Unul din rolurile mele active ca și Ombudsman este să aduc problemele cetățenilor în prim plan și să contribui la reducerea distanței dintre aceștia și instituțiile UE.

După douăzeci de ani de la înființarea instituției Ombudsmanului European prin Tratatul de la Maastricht, este momentul să reanalizăm obiectivele sale în scopul de a-i spori impactul și vizibilitatea. Toți cetățenii europeni și rezidenții în UE trebuie să beneficieze de o administrație eficace a cărei atenție să se concentreze integral asupra nevoilor lor. Bazându-mă pe rezultatele pozitive ale predecesorilor mei în încercarea de a face ca administrația UE sa fie mai transparentă și mai eficace, intenționez să reînnoiesc energia și eficiența Ombudsmanului European împreună cu excelenta și devotata echipă a acestei instituții.

De asemenea, intenționez să colaborez cu Parlamentul European și să interacționez în mod activ cu Comisia Europeană și celelalte instituții ale UE în numele drepturilor și intereselor cetățenilor.”

Adina Elena OPREA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri