Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Emily O`Reilly începe mandatul de Ombudsman European
02.10.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

După ce şi-a încheiat activitatea ca Ombudsman al Irlandei, Emily O`Reilly a fost aleasă de Parlamentul European în funcţia de Ombudsman European începând cu 1 octombrie 2013, fiind succesoarea lui P. Nikiforos Diamandouros, care se retrage după mai bine de zece ani în această funcție, potrivit unui comunicat al CE.

În legătură cu noua sa funcţie, Dna. O’Reilly a declarat următoarele: „Europa nu se confruntă numai cu o criză economică, ci și cu o criză de legitimitate democratică. Negativismul și tendința de fragmentare iau amploare în Europa, încrederea cetățenilor în instituțiile europene este în declin și mulți dintre aceștia simt că părerea lor pur și simplu nu contează. Din aceste motive, anul 2014 este un an hotărâtor pentru Europa și viitorul Uniunii Europene. Unul din rolurile mele active ca și Ombudsman este să aduc problemele cetățenilor în prim plan și să contribui la reducerea distanței dintre aceștia și instituțiile UE.

După douăzeci de ani de la înființarea instituției Ombudsmanului European prin Tratatul de la Maastricht, este momentul să reanalizăm obiectivele sale în scopul de a-i spori impactul și vizibilitatea. Toți cetățenii europeni și rezidenții în UE trebuie să beneficieze de o administrație eficace a cărei atenție să se concentreze integral asupra nevoilor lor. Bazându-mă pe rezultatele pozitive ale predecesorilor mei în încercarea de a face ca administrația UE sa fie mai transparentă și mai eficace, intenționez să reînnoiesc energia și eficiența Ombudsmanului European împreună cu excelenta și devotata echipă a acestei instituții.

De asemenea, intenționez să colaborez cu Parlamentul European și să interacționez în mod activ cu Comisia Europeană și celelalte instituții ale UE în numele drepturilor și intereselor cetățenilor.”

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti