Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Calea de atac împotriva cererii reconvenţionale


2 octombrie 2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în cazul în care pentru cererea principală prin care a fost declanşată procedura judiciară legea prevede calea de atac a recursului, iar pentru cererea reconvenţională calea de atac a apelului, hotărârea pronunţată de instanţa de fond cu privire la cele două cereri este supusă căii de atac a recursului. Înalta Curte a precizat că această soluţie derivă din faptul că cererea formulată pe cale incidentală într-o procedură judiciară deja începută este supusă regulilor procedurale aplicabile cererii principale, inclusiv în ceea ce priveşte calea de atac. În speţă, instanţa de fond a fost sesizată cu o acţiune principală având ca obiect retragerea din societate a unui asociat, precum şi cu o cerere reconvenţională formulată pe cale incidentală de către societatea recurentă, având ca obiect excluderea aceluiaşi asociat din societate. Înalta Curte a arătat că, întrucât pârâta-reclamantă a optat să promoveze cererea de excludere pe cale incidentală, iar nu pe cale separată, înseamnă că a acceptat ca cererea sa să fie supusă regulilor de procedură aplicabile cererii principale. (Decizia nr. 187 din 24 ianuarie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect excluderea din societate a unui asociat)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică