« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept comercial
CRAZNIC
 

Avocatii romani, in business-ul marilor companii europene
12.05.2007 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Tuca Zbarcea & Asociatii este singura societate independenta de avocati din Romania inclusa in topul firmelor care ofera consultanta juridica pentru companiile din FTSEurofirst 100.

Respondentii, 84 de companii din FTSEurofirst 100, cu o capitalizare bursiera de peste 4,000 de miliarde de euro, au nominalizat cele mai importante case de avocatura din Europa cu care colaboreaza pentru servicii de asistenta juridica specializata. Din peste 182 de case de avocatura internationale, Tuca Zbarcea & Asociatii are performanta de a fi singura societate de avocati din Romania nominalizata in studiul „Who acts for Corporate Europe: The 2007 Euro Survey” publicat de Chambers & Partners si disponibil online.

O asemenea onoranta nominalizare este recunoasterea increderii pe care clientii nostri o au in echipa si in serviciile noastre„, a precizat Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Studiul „Who acts for Corporate Europe: The 2007 Euro Survey” publicat de Chambers & Partners, aflat la editia a 3-a, a evidentiat anul acesta rolul tot mai mare pe care il joaca firmele independente de avocatura pe scena avocaturii de business din Europa. „Campionii Nationali din Europa”, titlu atribuit generic firmelor independente de catre editorii Chambers & Partners, reprezinta peste un sfert din cele 182 de case de avocatura nominalizate de companiile FTSEurofirst 100.

* * *

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:
Tuca Zbarcea & Asociatii este una dintre cele mai importante 3 case de avocatura din Romania. Firma are o echipa formata din 63 de avocati si 40 de salariati, fiind considerata una dintre cele mai active de pe piata avocaturii de business prin prisma tranzactiilor derulate si a portofoliului de clienti. Acesta include nume sonore precum: Arcelor / Mittal Steel, OMV / Petrom, Erste Bank / BCR, Carrefour, Zentiva, CEZ, Colgate-Palmolive, Orkla Foods, Romtelecom, UPC, Alstom, CA IMMO, Fondiaria, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare etc.

IFLR 1000, editia 2007: ghidul celor mai importante firme de avocatura cu servicii in domeniul financiar, a clasat Tuca Zbarcea & Asociatii pe primul loc pentru serviciile de consultanta juridica in domenii precum pietele de capital, privatizari, fuziuni si achizitii si recomanda serviciile firmei de drept bancar si proiecte de finantare.

Chambers Global, editia 2007: a clasat pe primul loc serviciile Tuca Zbarcea & Asociatii in domeniul dreptului concurentei.

In 2006, Tuca Zbarcea & Asociatii a facturat servicii catre clienti de 8,7 milioane de euro, din care a incasat efectiv 7,4 milioane de euro (cu o rata de profit ajungand undeva la 55%).

Veniturile au provenit anul trecut in cea mai mare parte din sectorul privat, cele mai „productive” trei domenii fiind dreptul societar (corporate) (28%), dreptul imobiliar (real estate) (21%) si litigiile (19%). In afara de acestea, o pondere insemnata in cifra de afaceri a fost reprezentata de fuziuni si achizitii, concurenta, drept bancar si dreptul muncii. Pentru anul in curs, Tuca Zbarcea & Asociatii estimeaza o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 40% fata de 2006.

Despre Chambers & Partners:
Chambers & Partners este unul dintre cele mai importante grupuri editoriale din sectorul publicatiilor si directoarelor juridice, fiind infiintat in 1969. Portofoliul de publicatii cuprinde ghiduri de referinta despre piata avocaturii din Europa si din lume precum Chambers Global, Chambers UK, Chambers USA.

 
Secţiuni: Content, Drept comercial | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD