Studiu privind importanţa drepturilor de proprietate intelectuală în economia UE
03.10.2013 |
Adina-Elena OPREA
Comisia Europeană anunţă publicarea studiului ”Sectoarele în care se utilizează pe scară largă drepturile de proprietate intelectuală: contribuția la performanța economică și la ocuparea forței de muncă în Europa” efectuat în comun de Oficiul European de Brevete (OEB) şi de Oficiul pentru Armonizare în cadrul Pieței Interne (OAPI).
Scopul studiului: măsurarea importanţei drepturilor de proprietate intelectuală în economia UE. În acest sens, studiul arată că sectoarele în care se utilizează pe scară largă drepturile de proprietate intelectuală generează aproximativ 39% din totalul activității economice din UE, care asigură în mod direct aproximativ 26% din totalul locurilor de muncă din UE.
Comisarul pentru piața internă și servicii, dl. Michel Barnier, a declarat: ”Sunt convins că drepturile de proprietate intelectuală joacă un rol extraordinar de important în stimularea inovării și a creativității și salut publicarea acestui studiu care confirmă că promovarea drepturilor de proprietate intelectuală înseamnă creștere economică și locuri de muncă. Studiul ne va ajuta să ne bazăm în continuare procesul de elaborare a politicilor pe date concrete. Studiul ne arată că utilizarea drepturilor de proprietate intelectuală în economie este omniprezentă: de la industriile de înaltă tehnologie, la producătorii de articole sportive, jucării și jocuri pe calculator, toate aceste sectoare folosesc pe scară largă nu doar un tip, ci, adesea, mai multe tipuri de drepturi de proprietate intelectuală.”
Adina Elena OPREA
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi
aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi
Condiţiile de publicare,
Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail
redactie@juridice.ro!