Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Alba Iulia. Interpretarea temeiului de arestare preventivă prevăzut de art. 148 lit. d CPP


4 octombrie 2013 | Raluca CÎRSTEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât că temeiul de arestare preventivă prevăzut de art. 148 lit. d CPP trebuie interpretat în sensul că este necesar ca inculpatul să săvârşească o nouă infracţiune intenţionată după ce a săvârşit fapta pentru care se cere arestarea.

A interpreta dispoziţiile art. 148 lit. d CPP în sensul că se referă la săvârşirea faptei pentru care se cere arestarea în condiţii de recidivă sau altă antecedenţă penală ar însemna să se înfrângă şi cele reţinute în practica CEDO în legătură cu neconformitatea luării măsurii arestării preventive doar pe temeiul existenţei stării de recidivă (cauza Scundeanu contra României). (Decizia penală nr. 63 din 6 septembrie 2012 pronunţată în recurs de Secţia penală a Curții de Apel Alba Iulia, potrivit portalului instanțelor)

Raluca CÎRSTEA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii