Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Seminar Internaţional privind tranziția de la îngrijirea bazată pe instituții la serviciile bazate pe familie și comunitate


04.10.2013 | Irina RÎMARU
Secţiuni: Dreptul familiei
JURIDICE - In Law We Trust

În vederea accelerării procesului de tranziție de la îngrijirea bazată pe instituții la serviciile bazate pe familie și comunitate prin folosirea fondurilor structurale și a altor instrumente financiare ale Uniunii Europene, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, în parteneriat cu Grupul European de Experți (EEG), UNICEF România şi Hope and Homes for Children România au organizat miercuri, 2 octombrie 2013, un seminar internațional, potrivit unui comunicat al MMFPSPV.

Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice: „Locul copilului este în familie şi nu într-o instituţie, oricât de bine ar arăta aceasta. Acesta este motivul pentru care, încă de la începutul reformei în domeniul protecţiei copilului, dezideratul nostru principal a fost închiderea instituţiilor mari şi asigurarea bunăstării copiilor aflaţi în îngrijirea statului. Cu toate acestea, este de datoria noastră să continuăm să prevenim separarea de familie, în mod special prin dezvoltarea serviciilor comunitare. Numai prin servicii comunitare bine organizate și eficiente, familia poate avea un sprijin real în creşterea şi îngrijirea copiilor.”

În cadrul evenimentului, reprezentanţi ai Comisiei Europene–DG Employment, Social Affairs and Inclusion şi DG Regio, precum şi experţi ai European Expert Group (EEG), dar şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi private din România au prezentat exemple de bună practică şi lecţii învăţate din experienţa programului de finanțare prin fonduri structurale aferent perioadei 2007–2013 și au contribuit la promovarea unei viziuni de ansamblu privind dezinstituţionalizarea.

Irina RÎMARU

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti