Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro


Print Friendly, PDF & Email

Sesizarea Decanului Baroul Bucuresti adresata UNBR ref. cvorumul pentru Adunarea Generala Electiva a Baroului Bucuresti – 19 aprilie 2007
14.05.2007 | JURIDICE.ro

Va prezentam textul integral al sesizarii, care ne-a fost pus la dispozitie, la solicitarea noastra, de catre Cristian Iordanescu, Decanul Baroului Bucuresti.

„Catre
UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
COMISIA PERMANENTA

In atentia domnului Presedinte av. Calin Andrei ZANFIRESCU

Stimate domnule Presedinte,

Ma adresez dumneavoastra in calitate de Decan al Baroului Bucuresti, cu rugamintea de a supune dezbaterii Comisiei Permanente UNBR din data de 21 aprilie a.c. situatia creata ca urmare a nerealizarii cvorumului legal necesar desfasurarii Adunarii Generale a Baroului Bucuresti si a dispune:

– luarea in discutie a necesitatii modificarii de urgenta a Legii nr. 51/1995 si a Statutului Profesiei de Avocat in special cu privire la convocarea si desfasurarea adunarilor generale;
– constituirea DE URGENTA a unei Comisii Speciale de Ancheta cu privire la incidentele provocate cu intentia directa de a inlocui ilegal conducerea legitima a Baroului Bucuresti prin constituirea unui autointitulat „Prezidiu Interimar” care sa stabileasca cine este autorul „loviturii de palat” si sa aplice sanctiunile ce se impun.

Consiliul Baroului Bucuresti a convocat, cu respectarea normelor legale, Adunarea Generala la data de 31.03.2007 si ulterior, la data de 16.04.2007.
La niciuna din datele mentionate cvorumul legal necesar desfasurarii Adunarii Generale nu a fost constituit, desi s-au realizat toate demersurile necesare.
Nerealizarea cvorumului se datoreaza in primul rand lipsei de interes a unor membri ai Baroului Bucuresti, dar mai ales existentei unor prevederi legale si statutare de natura a perturba aceasta situatie (realizarea cvorumului) fata de cresterea considerabila a numarului avocatilor in fiecare an.
Practic, in momentul de fata, este aproape imposibila constituirea cvorumului legal si implicit a desfasurarii unei adunari generale elective daca textele la care ne-am referit nu vor fi modificate.
Prin urmare se impune cu urgenta luarea in discutie a necesitatii dezbaterii si modificarii tuturor textelor referitoare la desfasurarea adunarii generale.

Referitor la incidentele produse de un grup de avocati din Baroul Bucuresti dupa ce la a doua convocare a Adunarii Generale din data de 16.04.2007 s-a constatat si anuntat de catre decanul de varsta al baroului, domnul avocat Constantin Amzuta, neindeplinirea cvorumului legal, se impun cateva precizari.
La ora 14:10 majoritatea zdrobitoare a avocatilor prezenti la Sala Mare a Palatului (locul de desfasurare al Adunarii) a parasit sala, in timp ce prodecanul Baroului Bucuresti avocat Mircea Stanculescu, a instigat la continuarea Adunarii Generale si la desfasurarea alegerilor, cu toate ca nu erau indeplinite cerintele legale.

Interventia prodecanului avocat Mircea Stanculescu, de natura a instiga la nerespectarea legii a produs busculada si haos, determinand si alte personae sa ramana in sala si sa continue un „prezidiu interimar” care sa stabileasca un interimat de natura a prelua conducerea Baroului Bucuresti.
Actiunea acestui grup minoritar si nereprezentativ pentru corpul profesional bucurestean a reprezentat in mod evident o tentativa de tip bolsevico-stalinist, premeditata si organizata de prodecanul Baroului Bucuresti.
Este de subliniat ca prin modul tendentios prin care evenimentul a fost mediatizat s-au adus grave prejudicii de imagine si nu numai profesiei de avocat si membrilor Baroului Bucuresti care in majoritate zdrobitoare au dezavuat comportamentul iresponsabil si dictatorial al initiatorului „actiunii”.
Va rog sa dispuneti de urgenta constituirea Comisiei Speciale de Ancheta referitor la anchetarea evenimentelor relatate cu stabilirea in concret a vinovatilor si a sanctiunilor ce se impun a fi luate.
Anexam prezentei un set de acte care probeaza cele sustinute mai sus, precum tinem si la dispozitia Comisiei Permanente un set de casete audio-video pe care a fost inregistrata Adunarea Generala si care atesta cele afirmate mai sus.

Cu deosebit respect,
Avocat CRISTIAN IORDANESCU”


Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.