Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro


Print Friendly, PDF & Email

Se pregatesc modificari importante in organizarea avocaturii
14.05.2007 | JURIDICE.ro

Asa dupa cum v-am informat vineri, la sedinta Comisiei Permanente a UNBR de vineri, 11 mai 2007, s-a discutat un memoriu cu privire la initierea de catre Mircea Stanculescu, prodecanul Baroului Bucuresti, a continuarii Adunarii Generale din 16 aprilie 2007, prin constituirea Prezidiului Adunarii si incitarea avocatilor la dezordine.

Informatia cu privire la sesizarea UNBR s-a confirmat.

Contactati telefonic, Prodecanul Mircea Stanculescu ne-a precizat ne va da detalii pentru JURIDICE.RO maine, iar Decanul Cristian Iordanescu ne-a prezentat situatia si ne-a pus la dispozitie sesizarea pe care a adresat-o UNBR la data de 19 aprilie 2007. De asemenea, s-a referit si la alte aspecte discutate in sedinta Comisiei Permanente de vineri:

1. „Am facut sesizarea la data 19.04.2007 si s-a discutat in Comisa Permanenta din 21 aprilie si 11 mai.

2. „In ce priveste cel de al doilea capat de cerere, anchetarea o face un membru al Comisiei Permanente, avocatul Ion Mogos de la Iasi, care face un raport, care va fi prezentat Consiliului UNBR inainte de Congres, apoi 2 membri ai Comisiei Permanente vor face ancheta propriu-zisa. Este prima plangere de acest fel. Nu exista practica.”

„Plangerea a fost insotita de materialele afisate pe Juridice.ro si de inregistrarea audio-video a dezbaterilor din Adunarea din 16 aprilie, precum si transcrierile unor dezbateri din cadrul Consiliului Baroului unde s-a discutat ce s-a intamplat, si unde Mircea Stanculescu a pus atitudinea incriminata pe seama campaniei electorale…”

„Consecintele unor astfel de manifestari duc la o perceptie foarte rea asupra profesiei, mai ales ca personal nu am nimic de impartit cu Mircea Stanculescu. Treaba asta nu ajuta nimanui, dar nici nu pot sa tolerez asa ceva.”

Decanul ne-a declarat si ca in sedinta Comisiei Permanente Mircea Stanculescu a incercat sa se apere acuzandu-l pe Calin Andrei Zamfirescu, presedintele UNBR, ca imi tine partea, dar acesta a demontat asemenea insinuari.

3. „In ce priveste necesitatea unor modificari ale Legii Avocaturii, s-au discutat la mai multe modificari, care vor fi supuse aprobarii Congresului din luna iunie:
– numarul de mandate cu care poate vota un reprezentant elector sa fie de 10, in loc de 5, cum este acum
– posibilitatea de a se vota online
– limitarea varstei pana la care se poate candida la o functie electiva in cadrul Barourilor
– reducerea mandatului Decanului de la 4 la 2 ani

„S-a discutat si ideea ca pe perioada mandatului Decanul sau Consilierii sa nu poata sa practice profesia, sau macar Decanul.”

„O alta discutie a fost cu privire la examenul de definitivat. Eu am propus o varianta care a suscitat dezbateri arpinse: pe masura ce avocatii isi termina stagiatura, sa se prezinte la INPA ca sa dea examen. Pana la urma s-a impus ideea ca examenul se va da trimestrial, la sfarsitul fiecarui trimestru pentru cei care au implinit 2 ani in trimestrul respectiv. Un lucru foarte important este ca se va merge pe ideea de specializare pe materii (comercial, penal etc.) la examenul de definitivat, dupa un program care se va face.”

„Examenul de intrare in profesie trebuie sa fie incepand din aceasta toamna cu mult mai dur. Obligatoriu testare psihologica si psihiatrica, apoi examen de limba romana si dictie, apoi examen din legea de organizare, si abia apoi probele scrise.”

„O alta chestiune esentiala discutata a fost ca trebuie reapreciat complet modul de lucru si al Comisiei Permanente si Consiliului UNBR. Trebuie gasite modalitati de angajare de specialisti care sa pregateasca materiale.”


Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.