Varia
JURIDICE

Robert Cazanciuc a participat la lucrările JAI


8 octombrie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a participat luni, 7 octombrie 2013, la lucrările Consiliului Justiție și Afaceri Interne, la Luxemburg, potrivit unui comunicat al MJ.

Ministrul a vorbit despre:
– necesitatea continuării negocierii propunerii de regulament privind protecția persoanelor fizice în raport cu prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date
– prioritatea acordată dreptului cetăţenilor europeni de a se adresa autorităţilor administrative din statele membre, în scopul protejării eficiente a datelor cu caracter personal. În acelaşi timp, operatorii vor avea dreptul de a se adresa autorităţii de protecţia a datelor din statul membru în care îşi au sediul principal (aşa numitul “ghişeu unic”), în scopul de a se evita suprapunerile de competenţă administrativă.
– importanţa înfiinţării Parchetului European, ce va avea competențe în urmărirea penală a infracțiunilor contra intereselor financiare ale Uniunii Europene, precum și consolidarea rolului Eurojust în cooperarea judiciară dintre statele membre, în vederea combaterii formelor grave de criminalitate organizată.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro