Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Întâlnirea de lucru a președinților curților de apel
09.10.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Livia Doina Stanciu, preşedintele ÎCCJ și Corina Michaela Jîjîie, președintele Secției penale, împreună cu Adrian Bordea, vicepreședintele CSM, și Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, au participat în perioada 3-4 octombrie 2013, alături de alți reprezentanți ai CSM și MJ, la întâlnirea de lucru a preşedinţilor secțiilor penale ale curţilor de apel, organizată de CSM la Centrul de pregătire de la Orșova, Curtea de Apel Craiova, potrivit unui comunicat ÎCCJ.

Au fost abordate teme de actualitate vizând, în principal, acţiunile concrete pentru pregătirea implementării noului Cod penal, a noului Cod de procedură penală, organizarea instanţelor din perspectiva intrării în vigoare a codurilor în materie penală, aspecte legate de suplimentarea schemelor de personal cu 350 de posturi, precum şi discuții cu privire la reglementarea modului de organizare a exercitării atribuțiilor judecătorului de drepturi și libertăți.

De asemenea, au mai fost supuse analizei și dezbaterilor următoarele teme:
– aplicarea legii penale mai favorabile
– asigurarea resurselor umane necesare pentru aplicarea noilor reglementări în materie penală şi procesual-penală
– modificarea şi completarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, precum şi actualizarea sistemului informatic ECRIS în vederea punerii în acord cu noile reglementări în materie penală şi procesual-penală.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate