Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Întâlnirea de lucru a președinților curților de apel
09.10.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Livia Doina Stanciu, preşedintele ÎCCJ și Corina Michaela Jîjîie, președintele Secției penale, împreună cu Adrian Bordea, vicepreședintele CSM, și Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, au participat în perioada 3-4 octombrie 2013, alături de alți reprezentanți ai CSM și MJ, la întâlnirea de lucru a preşedinţilor secțiilor penale ale curţilor de apel, organizată de CSM la Centrul de pregătire de la Orșova, Curtea de Apel Craiova, potrivit unui comunicat ÎCCJ.

Au fost abordate teme de actualitate vizând, în principal, acţiunile concrete pentru pregătirea implementării noului Cod penal, a noului Cod de procedură penală, organizarea instanţelor din perspectiva intrării în vigoare a codurilor în materie penală, aspecte legate de suplimentarea schemelor de personal cu 350 de posturi, precum şi discuții cu privire la reglementarea modului de organizare a exercitării atribuțiilor judecătorului de drepturi și libertăți.

De asemenea, au mai fost supuse analizei și dezbaterilor următoarele teme:
– aplicarea legii penale mai favorabile
– asigurarea resurselor umane necesare pentru aplicarea noilor reglementări în materie penală şi procesual-penală
– modificarea şi completarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, precum şi actualizarea sistemului informatic ECRIS în vederea punerii în acord cu noile reglementări în materie penală şi procesual-penală.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.