Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Cursuri de specializare Expert Legislația Muncii / octombrie-noiembrie 2013
09.10.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

LEXAcademy – Școala de excelență pentru studii administrative și de legislația muncii  în parteneriat cu UNIUNEA NAȚIONALĂ A EXPERȚILOR ÎN LEGISLAȚIA MUNCII, organizează cursul de specializare EXPERT LEGISLAȚIA MUNCII.

Cursurile organizate de LEXAcademy se bazează pe interactivitate, aplicaţii, studii de caz selectate din jurisprudența relevantă în materie şi oferă participanţilor posibilitatea de a-şi dezvolta rapid aptitudinile, abilităţile şi competenţele specifice profesiei pentru care au optat.


LECTORI

Corneliu Bente activează în domeniul de training şi consultanţă de peste 10 ani, participând în programe de formare profesională în resurse umane, relații de muncă, sănătate și securitate în muncă, audit resurse umane și audit SSM. Este jurist de profesie, absolvent al unui master în Dreptul muncii, și a participat la multe alte seminarii și cursuri de formare în domeniul legislației muncii. Corneliu a lucrat în diverse domenii de activitate, precum organizaţii non-guvernamentale, instituții de învățământ, unități de plasare a forței de muncă, institute de cercetare și industria auto. Experiența sa națională este completată de calitatea de Președinte al Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii. Este lector acreditat CNFPA pentru cursul Expert Legislația Muncii.

Anca Mihalache este inspector de muncă în cadrul Inspecției Muncii, de peste 12 ani. Jurist de profesie, a susținut programe de formare în domeniul relațiilor de muncă, al egalității de șanse și al combaterii fenomenului traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă. A participat la numeroase seminarii și cursuri de formare în domeniul relațiilor de muncă, în țări, precum Spania, Italia, Olanda. Anca este Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii și lector acreditat CNFPA pentru cursul Expert Legislația Muncii.


COMPETENȚE

Programul utilizează tehnici moderne  de predare și instruire, se bazează pe interactivitate, aplicaţii, studii de caz şi oferă participanţilor posibilitatea de a-şi dezvolta rapid aptitudinile, abilităţile şi competenţele specifice Expertului in Legislația Muncii.   Certificatele obtinuțe la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii și sunt emise de către Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și recunoscute la nivel național conform Ordonanței Guvernului României nr. 129/2000.

Competenţele prioritare pentru practicarea profesiei de “EXPERT LEGISLAȚIA MUNCII” sunt următoarele:
1. Aplicarea legislaţiei nationale a muncii, a legislaţiei europene și internaţionale a muncii și securității sociale;
2. Elaborarea de strategii, politici și proceduri necesare aplicării legislației muncii și securității sociale;<
3. Redactarea actelor specifice legislației muncii și securității sociale;
4. Avizarea actelor specifice legislației muncii și securității sociale;
5. Concilierea situațiilor conflictuale;
6. Cercetarea abaterilor disciplinare;
7. Acordarea de consultanță de specialitate în legislația muncii și securității sociale;
8. Reprezentarea angajatorilor în relația cu autoritățile din domeniul muncii și securității sociale;


AGENDA CURSULUI

Programul utilizează tehnici moderne  de predare şi instruire, se bazează pe interactivitate, aplicaţii, studii de caz şi oferă participanţilor posibilitatea de a-şi dezvolta rapid aptitudinile, abilităţile şi competenţele specifice Expertului in Legislația Muncii.

Studiile de caz sunt selectate din practica judiciară în materia litigiilor de muncă. Vor fi prezentate spețe relevante soluționate de către instanțele de judecată, precum și spete întâlnite în practică de către participanții la curs.
1. Definirea conceptului de “Expert Legislația Muncii”
2. Aspecte fundamentale ale legislației muncii – legislația natională, comunitară și internatională a muncii
3. Raporturi juridice individuale de muncă
4. Contractul individual de muncă
5. Timpul de muncă și timpul de odihnă
6. Forme de salarizare
7. Sănătatea și securitatea în muncă
8. Formarea profesională
9. Proiectarea și reproiectarea posturilor
10. Evaluare profesională
11. Registrul general de evidență a salariaților
12. Contractele colective de muncă
13. Dialogul social
14. Conflictele de muncă
15. Răspunderea juridică


DURATA CURSULUI

Cursul are o durata de 40 de ore, dintre care 20 de ore pregătire teoretică și 20 de ore pregătire practică. Pregătirea are loc la sala de curs, pe parcursul a 5 sau 10 zile, în funcție de programul ales.
Pregătirea practică reprezintă studiu individual, exerciții practice pe marginea proiectului ales de participant, sub îndrumarea lectorului.
În prezent, LEXAcademy organizează sesiuni de curs:
BUCUREȘTI în perioadele: 11-13 octombrie, 18-19 octombrie 2013; 28 octombrie-1 noiembrie 2013; 2-3 noiembrie 2013; 8-10 noiembrie 2013;
BUZĂU în perioada 18-20 octombrie 2013; 25-26 octombrie 2013.


TAXA DE PARTICIPARE: 800 lei / participant – reducere aplicată pentru înscrierile din luna octombrie 2013.
Taxa de participare include costul integral al cursului, suportul de curs în format electronic și pe support de hârtie, pauzele de cafea, precum și examinarea și eliberarea diplomei de absolvire.


Cursurile se vor desfășura în incinta Electromagnetica Business Park, București, sector 5, Calea Rahovei nr. 266-268.
Înscrierile se pot face online pe www.lexacademy.ro secțiunea înscrieri sau pe email office@lexacademy.ro; office@unelm.ro;

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate