JURIDICE FLUX (Ultimele titluri)
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Baroul Bucureşti - Societatea de Ştiinţe Juridice
Documentare juridică pentru avocaţi
Print Friendly, PDF & Email

Consiliul Superior al Magistraturii a semnat un protocol de colaborare cu Consiliul Suprem al Justitiei din Bulgaria

21 mai 2007 | JURIDICE.ro

Sedinta de joi, 16 mai, a Plenului CSM a fost intrerupta pentru primirea delegatiei Consiliuluiu Suprem al Justitiei din Bulgaria in vederea semnarii unui protocol de colaborare intre cele doua institutii.

Din partea Consiliul Suprem al Justitiei din Bulgaria au participat:

 • Mityu Markov, membru al Consiliul Suprem al Justitiei, adjunct al Procurorului General, sef al Parchetului Suprem Administrativ
 • Slavka Kamenova – secretar general Consiliul Suprem al Justitiei
 • Violeta Boyadjieva – membru al Consiliul Suprem al Justitiei, presedinte al Curtii de Apel Varna
 • Veneta Markovska – membru al Consiliul Suprem al Justitiei, adjunct al presedintelui Curtii Supreme Administrative, sel al Primului Colegiu
 • Boika Popova – membru al Consiliul Suprem al Justitiei, sef de sectie Curtea Suprema de Casatie.

  Anton Pandrea: „Vreau sa reamintesc de vizitele CSM in Bulgaria (doua anul trecut). Am avut un util schimb de vederi. Am participat la o sedinta a Consiliului dumneavoastra si mi-am dat seama ca avem foarte multe puncte comune, inclusiv de legislatie. Spre deosebire de Consiliul Suprem al Justitiei din Bulgaria care este condus de ministrul Justitiei, la noi ministrul este doar membru de drept alaturi de presedintele instantei supreme si Procurorul General. Tot atunci am avut posibilitatea sa vedem o instanta model, cea de al Tarnovo. In noiembrie anul trecut s-au pus bazele cooperarii in cadrul unei vizite a noastre in Bulgaria. Astfel de intalniri nu au fost singulare. Intalnirea de azi este diferita intrucat pentru ca de la 1 ianuarie tarile noastre sunt membre ale Uniunii Europene si din acest punct de vedere am avut preocupari comune. Cooperarea dintre cele doua state creaza premise de stabilire si, daca bine imi amintesc, o parte dintre dumneavoastra ati fost la conferinta de la Sofia organizata de Fundatia Konrad Adenauer, ocazie cu care delegatia romana impreuna cu cea bulgara a decis sa impartaseasca experienta noastra cu privire la aderarea noastra celorlalte tari balcanicce (Croatia, Serbia, Macedonia) pentru ca am avut si o evolutie comuna din 1990 pe langa o istorie comuna. Am inteles ca Fundatia Konrad Adenauer a marsat la aceasta initiativa. Azi urmeaza sa semnam un protocol de colaborare intre cele doua tari referitor la evaluarea magistratilor, inspectia judiciara, comunicarea publica, relatiile cu media. Sper ca de acum inainte vor fi din ce in ce mai dese astfel de intalniri. Le multumim colegilor nostri pentru atentie.”

  Veneta Markovska: „Cu asa cuvinte frumoase aproape ca nu am nimic de adaugat. In numele tuturor colegilor nostri, va adresez salutari. Ieri la sedinta consiliului nostru toti au facut cunostinta cu protocolul de colaboraresi ei toti au fost de acord cu cele scrise. Suntem convinsi ca va fi la fel de util, mai ales ca ambele tari dispun de acelasi mecanism – CSM. Se apropie sistemele juridice din cele doua tari si aceasta cooperare ne va oferi posibilitatea sa realizam un schimb de experienta referitor la unele practici. Ne asteapta multa munca referitor la armonizarea legislatiei cu toate tarile membre UE. Ar fi bine sa colaboram intre noi. Am inteles ca aveti o sedinta incarcata si nu o sa va pierdem timpul. Va multumim si v-as propune sa semnan protocolul. Ulterior ne vom preciza activitatile.”


 • Aflaţi mai mult despre

  Lasă un răspuns

  Important
  Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.