Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Flux informații

Uniunea Naţională a Experţilor în Legislaţia Muncii atrage atenţia asupra încălcării condiţiilor de calitate în formarea profesională a adulților

10 octombrie 2013 | JURIDICE.ro

Am observat că deja au apărut pe piaţa formatorilor o serie de centre care oferă cursuri pentru această ocupație fără a respecta condițiile legale de autorizare şi au un număr de 8 ore sau  24 ore repartizate pe 2 sau 3 zile de prezenta la sala de curs.

Atenționăm persoanele interesate să urmeze aceste cursuri ca Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii respinge accesul în profesie dacă nu au fost urmate cursuri cu o durată de minimum 40 de ore desfășurate, obligatoriu, la sala de curs, susținute de către un lector cu studii superioare juridice.

Nu se vor accepta persoanele absolvente a acelor cursuri care au un program structurat pe 3 zile de prezență la curs, iar 2 zile se consideră a fi studiu individual fiind, în contact cu lectorul prin email sau platforme on-line.

De asemenea, formatorul unui expert în legislaţia muncii trebuie să aibă profilul sau specialitatea corespunzătoare programei de pregătire. Aceşti formatori trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de licenţă în specializarea “Drept”, să aibă un master în “Dreptul muncii”. De aceea, ne exprimăm convingerea că Autoritatea Naţională pentru Calificări ar trebui să nu mai acorde autorizaţia unor furnizori de formare profesională pentru ocupaţia expert legislaţia muncii, care nu respectă condiţiile de calitate menţionate şi chiar să o retragă celor care au obţinut-o, dar nu respectă condițiile avute în vedere la evaluarea inițială. Există chiar text de lege în acest sens: “Autorizarea poate fi retrasă de comisia de autorizare dacă se constată nerespectarea condiţiilor de autorizare şi a programelor pentru care furnizorul de formare profesională a fost autorizat sau dacă, în mod repetat, rezultatele la examenele de absolvire sunt nesatisfăcătoare”.

Recomandăm celor interesați de absolvirea unui curs pentru ocupația expert legislația muncii să verifice dacă centrul de formare profesională respectă aceste condiții  Cereți furnizorului de formare profesională să pună la dispoziție programa cursului structurată pe minimum 5 zile de curs cu prezență la sală și să vă garanteze că lectorul este jurist de profesie cu specializare postuniversitară în dreptul muncii.

Verificarea furnizorilor de formare profesională se poate face consultând siteul Autorității Naționale pentru Calificări www.anc.gov.ro sau solicitând informații prin pagina de contact a Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii www.unelm.ro/Contact.php .

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership