Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Uniunea Naţională a Experţilor în Legislaţia Muncii atrage atenţia asupra încălcării condiţiilor de calitate în formarea profesională a adulților
10.10.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Am observat că deja au apărut pe piaţa formatorilor o serie de centre care oferă cursuri pentru această ocupație fără a respecta condițiile legale de autorizare şi au un număr de 8 ore sau  24 ore repartizate pe 2 sau 3 zile de prezenta la sala de curs.

Atenționăm persoanele interesate să urmeze aceste cursuri ca Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii respinge accesul în profesie dacă nu au fost urmate cursuri cu o durată de minimum 40 de ore desfășurate, obligatoriu, la sala de curs, susținute de către un lector cu studii superioare juridice.

Nu se vor accepta persoanele absolvente a acelor cursuri care au un program structurat pe 3 zile de prezență la curs, iar 2 zile se consideră a fi studiu individual fiind, în contact cu lectorul prin email sau platforme on-line.

De asemenea, formatorul unui expert în legislaţia muncii trebuie să aibă profilul sau specialitatea corespunzătoare programei de pregătire. Aceşti formatori trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de licenţă în specializarea “Drept”, să aibă un master în “Dreptul muncii”. De aceea, ne exprimăm convingerea că Autoritatea Naţională pentru Calificări ar trebui să nu mai acorde autorizaţia unor furnizori de formare profesională pentru ocupaţia expert legislaţia muncii, care nu respectă condiţiile de calitate menţionate şi chiar să o retragă celor care au obţinut-o, dar nu respectă condițiile avute în vedere la evaluarea inițială. Există chiar text de lege în acest sens: “Autorizarea poate fi retrasă de comisia de autorizare dacă se constată nerespectarea condiţiilor de autorizare şi a programelor pentru care furnizorul de formare profesională a fost autorizat sau dacă, în mod repetat, rezultatele la examenele de absolvire sunt nesatisfăcătoare”.

Recomandăm celor interesați de absolvirea unui curs pentru ocupația expert legislația muncii să verifice dacă centrul de formare profesională respectă aceste condiții  Cereți furnizorului de formare profesională să pună la dispoziție programa cursului structurată pe minimum 5 zile de curs cu prezență la sală și să vă garanteze că lectorul este jurist de profesie cu specializare postuniversitară în dreptul muncii.

Verificarea furnizorilor de formare profesională se poate face consultând siteul Autorității Naționale pentru Calificări www.anc.gov.ro sau solicitând informații prin pagina de contact a Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii www.unelm.ro/Contact.php .

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate