Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Parlamentul European. Chestionar de evaluare a stadiului medierii în țările membre


11 octombrie 2013 | Ilie DORIN

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Parlamentul European lansează programul – “Evaluarea impactului Directivei 52/2008 privind medierea și evaluarea măsurilor legislative și nonlegislative pentru a încuraja utilizarea medierii în statele membre UE”.

Printre întrebările din chestionar găsim referiri la încurajarea medierii prejudiciare, la stimulentele financiare oferite părților dacă aleg medierea, la obligativitatea unei prime ședințe de informare la mediator în vederea soluționării litigiului prin mediere, la standardele privind intrarea în profesie și actul de mediere, la introducerea disciplinei medierii în institutele de învățământ ale practicienilor în drept, posibilitatea constituirii unei agenții europene specializate în dezvoltare și promovarea medierii, executabilitatea acordului de mediere, etc.

Bazându-se în parte pe răspunsurile la acest chestionar, va fi prezentat un raport Parlamentului European la sfârșitul lunii noiembrie 2013, cu o serie de propuneri pentru a încuraja utilizarea medierii în întreaga Uniune (P/C/JURI/IC/2013-062).

Mediatorii, avocații, judecătorii dar și celelalte persoane interesate sunt rugați să evalueze personal medierea în statul lor printr-un chestionar a cărui completare nu durează mai mult de 10 minute.

Chestionarul se completează on-line și se găsește la adresa Consultare Parlament European.

Dorin ILIE
mediator

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică