Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Parlamentul European. Chestionar de evaluare a stadiului medierii în țările membre
11.10.2013 | Ilie DORIN

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

Parlamentul European lansează programul – “Evaluarea impactului Directivei 52/2008 privind medierea și evaluarea măsurilor legislative și nonlegislative pentru a încuraja utilizarea medierii în statele membre UE”.

Printre întrebările din chestionar găsim referiri la încurajarea medierii prejudiciare, la stimulentele financiare oferite părților dacă aleg medierea, la obligativitatea unei prime ședințe de informare la mediator în vederea soluționării litigiului prin mediere, la standardele privind intrarea în profesie și actul de mediere, la introducerea disciplinei medierii în institutele de învățământ ale practicienilor în drept, posibilitatea constituirii unei agenții europene specializate în dezvoltare și promovarea medierii, executabilitatea acordului de mediere, etc.

Bazându-se în parte pe răspunsurile la acest chestionar, va fi prezentat un raport Parlamentului European la sfârșitul lunii noiembrie 2013, cu o serie de propuneri pentru a încuraja utilizarea medierii în întreaga Uniune (P/C/JURI/IC/2013-062).

Mediatorii, avocații, judecătorii dar și celelalte persoane interesate sunt rugați să evalueze personal medierea în statul lor printr-un chestionar a cărui completare nu durează mai mult de 10 minute.

Chestionarul se completează on-line și se găsește la adresa Consultare Parlament European.

Dorin ILIE
mediator

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti