Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

CARIERE JURIDICE: MODELE DE URMAT. UPDATE: Workshop-uri tematice


15.10.2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Universitatea Româno-Americană vă invită la evenimentul juridic

CARIERE JURIDICE: MODELE DE URMAT

Sala Senatului a Universităţii Româno-Americane
Bd. Expozitiei 1B, București
16 octombrie 2013
Partener media: JURIDICE.ro


UPDATE: WORKSHOP-URI TEMATICE

15:00-16:30, sala 017

Nicoleta BURIC, specialist în resurse umane, Adecco România, „Cum să te pregăteşti pentru un interviu”

15:00-16:30, sala 223

Laurențiu PETRE, Director JURIDICE.ro, „Internship-ul în cadrul Societății de Științe Juridice”
Katalin Barbara KIBEDI, fostă magistrat, Secretar de stat în Ministerului Justiției și Vice-președinte al Consiliului de Mediere, „Câteva repere în alegerea profesiei juridice”

15:00-16:30, sala MBA

Cristian SEIDLER, Practician de resurse umane la Schimbul3.com, workshop „Galeriile din cariera ta”

Înscrierile pentru workshop-uri se fac completând formularul disponibil aici.


AGENDA

16:45-17:00 Sosirea invitaților

17:00–17:10 CUVÂNT DE INTRODUCERE
Ovidiu FOLCUȚ, prof. univ.dr., Rectorul Universității Româno-Americane
Daniela ZIRRA, prof. univ.dr., Directoarea proiectului, Universitatea Româno-Americană
Mihaela PRUNĂ, conf. univ. dr., Decana Facultății de Drept

Moderator:
Silvia Maria TĂBUȘCĂ, lect.univ.dr., Organizatoarea evenimentului


17:10–18:45 PARTEA I-A

Katalin Barbara KIBEDI, fost magistrat, Secretar de stat în Ministerul Justiției și vicepreședinte al Consiliului de Mediere
Dan STOICA, Managing Director, Wolters Kluwer România
Alexandru ȘERBAN, judecător, Membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii
Codru VRABIE, trainer și consultant, Președintele Asociației EPAS
Lorena CODREANU, notar public, Consilier al Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România în probleme de inspecție profesională și reprezentant UNNPR în relația cu Uniunea Profesiilor Liberale din România
Raluca CONTANU, consilier parlamentar, Senatul României
Emilian MEIU, judecător, formator al INM, Președinte Liderjust, Lideri pentru Justiție
Alexandra LĂNCRĂNJAN, procuror și formator al INM, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
Doru TOMA, responsabil „Leaders for Justice” – KAS, Program Coordinator at Rule of Law Program South East Europe
Ana COJOCARU, președinte, ELSA București

Q&A


18:45–19:00 Pauză de cafea


19:00–20:30 PARTEA A II-A

Nicoleta MUNTEANU, Avocat Partener, Borza și Asociații
Iulia VASS, Managing Partner, VASS Lawyers
Alexandra PĂDURARIU, Head of Legal & Compliance Department, Samsung Electronics Romania
Mircea MORARU, Associat, CMS Cameron McKenna
Amelia TĂNASE, Coordinator Legal Department & Senior Attorney Bitdefender Group
Elena GRECU, avocat & consilier proprietate intelectuală, Grecu & Lawyers
Cristian SEIDLER, HR Business Partner, Gameloft
Mimi VOICU, EMEA Deal Manager, Oracle Corporation
Laurențiu PETRE, Președinte fondator CS-URA & Partener, SĂVESCU & ASOCIAȚII
Andrei SĂVESCU, coordonator JURIDICE.ro

Q&A


ÎNCHIDEREA DEZBATERII
Silvia TĂBUȘCĂ, lect. univ. dr., Organizatoarea evenimentului


SPEAKERI

Katalin Barbara KIBEDI a fost procuror cu funcții de management, detașată în Ministerul Justiției unde a ocupat funcția de Secretar de Stat coordonând, cu predilecție, activități de elaborare a actelor normative și relația cu legislativul, a fost președinte al Comisiilor de elaborarea a noilor coduri (civil, penal, procedură civilă, procedură penală). A susținut modificările legislative necesare pentru promovarea profesiei de mediator în România fiind și Vice-președinte al Consiliului de Mediere.

Alexandru ȘERBAN este absolvent al Facultății de drept și al Institutului Național al Magistraturii. Este judecător la Curtea de Apel Brasov, cu o vechime în magistratură de 16 ani, iar din anul 2011 este membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Codru VRABIE este trainer, consultant și facilitator în domeniul bunei guvernări și reformei administrației publice. A contribuit la redactarea mai multor rapoarte de monitorizare/evaluare și manuale pentru administrația publică și cetățeni, respectiv a unor acte normative privind prevenirea, combaterea și sancționarea corupției, conduita demnitarilor și a funcționarilor publici, accesul la informații de interes public și transparența/participarea publicului în cadrul proceselor decizionale. Are peste 10 ani de experiență națională și internațională în training, consultanță şi asistenţă tehnică în domeniile accesului la informații de interes public, transparenței decizionale, tehnicilor de advocacy, politicilor publice și politicilor anticorupție, managementului public și nonprofit. De 15 ani, Codru a lucrat sau a colaborat aproape exclusiv cu organizații neguvernamentale, actualmente fiind preşedintele Asociaţiei EPAS.

Lorena CODREANU este absolventă de drept și fostă membră a Uniunii Tinerilor Jurişti din România. Activitatea de notar public a fost completată de activități didactice și de cercetare, precum și de publicarea a numeroase articole, cu teme din diverse materii de drept ce conţin elemente de extraneitate.

Emilian MEIU este judecător și formator al Institutului Național al Magistraturii, iar în timpul liber este implicat în activitatea Asociației Liderjust în care deține titlul de președinte. Caută mereu idei noi și oameni interesați de a-și depăși limitele și în a-i determina pe ceilalți să își atingă adevăratul potențial. Crede că dacă faci ceea ce îți place nu va trebui să mai muncești o zi în viața ta. Tocmai de aceea dezvoltarea personală, autocunoașterea, managementul eului și creativitatea, i se par domenii cu care ar trebui să ne întâlnim mai mult pentru a ieși din rutina zilnică și a fi conștienți cine suntem și ce ne motivează cu adevărat.

Alexandra LĂNCRĂNJAN este procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București și formator al Institutului Național al Magistraturii la disciplina CEDO. Profesional încearcă să fie un om echilibrat, care să inspire persoanele din jur și să genereze schimbarea sistemului din interior. În timpul liber este implicată în activitatea Asociației LiderJust, scrie, se straduiește să citească măcar o carte pe lună, merge la teatru și visează la cum va arăta viitorul. Crede că „atunci când ajungi seara acasă trebuie să știi cu certitudine că ai făcut tot ce puteai pentru a atinge obiectivele pe care le-ai stabilit și că în fiecare zi trebuie să fii cea mai bună varianta a ta.”

Ana COJOCARU este membru ELSA București încă din primul an de facultate, anul 2011, iar din luna august a acestui an este Președintele ELSA București, funcție pe care și-o exercită cu multș responsabilitate și pasiune. A ajuns aici printr-o implicare constantă în proiectele ELSA, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, asumandu-și numeroase responsabilități și promovând spiritul ELSac pretudindeni.

Nicoleta MUNTEANU are o vastă experientă în domeniul medierii și al formării profesionale; a devenit în anul 2006 avocat partener în cadrul societății Borza și Asociatii. Este recunoscută ca fiind un bun consultant pentru proiecte complexe, acordand asistență juridică cu privire la strategii de investiții, aspecte de reglementare și drept contractual. Nicoleta a fost implicată într-o gamă largă de tranzacții complexe incluzând, fără a se limita la, domeniul fuziunilor, preluărilor, asocierilor în participațiune și investițiilor structurate, precum și al proiectelor de finanțare. Are cunoștințe solide în domeniul pieței de capital, dar și în domeniul insolvenței, fiind totdată partener în cadrul Euro Insol SPRL.

Iulia VASS este Managing Partner al casei de avocatura VASS Lawyers, fiind recunoscută ca unul dintre avocații de top din România în achiziții publice și parteneriate public-private. Este recomandată de Legal 500 și Global Law Experts, ghidul celor mai buni avocați din lume, pentru acest domeniu.

Alexandra PĂDURARIU, având o carieră juridică de peste 10 ani începută în domeniul financiar-bancar (Raiffeisen Bank, Banca Românească, Schoenherr și Asociații – Banking & Finance practice group), a acceptat o nouă provocare odată cu preluarea poziției de Head of Legal Department în corporația Samsung, fiind responsabilă de România și Bulgaria. Din această postură s-a confruntat constant cu toată gama de probleme juridice aferente mediului corporatist, de la drept al UE, societar și contractual, proprietate intelectuală și drept financiar-fiscal, până la negocieri comerciale transfrontaliere și transpunerea acestora în limbajul juridic european. A pus bazele unei echipe de tineri specialiști împreună cu care a implementat programe și proceduri legale preluate ulterior de Samsung la nivel global (în 2013 Samsung Electronics România a fost nominalizată „Cea mai bună practică” în domeniul juridic din Europa).

Mircea MORARU este absolvent al Facultății de Drept – Universitatea București în anul 2005 și avocat în Baroul București cu experiență în domeniul dreptului comercial (fuziuni și achiziții) în cadrul mai multor firme de avocatură de top, cu implicare în tranzacții în diferite domenii, printre care telecomunicații, media, energie și industria alimentară.

Elena GRECU, după mai mult de 10 ani de avocatură, coordonează o echipă de avocați specializați în dreptul proprietății intelectuale, dreptul muncii și corporate, oferind consultanță și ajutând în luarea deciziilor atât companiile mici cât și companii de renume ca Electronic Arts Romania, Panalpina sau Zdrovit Romania. A publicat o serie de articole și cărți cum ar fi “Mărcile Comunitare” un ghid de înregistrare a mărcilor în UE foarte utilă pentru antreprenori și de asemenea “Ghidul contractelor pentru antreprenori”.

Cristian SEIDLER este practician pasionat de resurse umane; a făcut parte dintr-o asociație studențească și asta i-a deschis lumea; a lucrat într-un ONG și asta i-a dat curaj; a înființat propria firma și eșecul parțial al acesteia l-a învățat să nu îi fie frică de eșec; a lucrat 5 ani într-o multinațională și a învățat să reziste; a lucrat cu români, americani, francezi, greci, belgieni, scoțieni, koreeni, maghiari, israelieni, romi și germani și toate astea i-au deschis mintea. Locuiește în București și mersul cu metroul i se pare fascinant.

Mimi VOICU este absolventă a Facultății de Drept, a programului de Master în Dreptul Afacerilor al URA și a Institutului Diplomatic Român; are pregătire în mediere și negociere. Pasiunea sa este designul vestimentar, fiind absolventă a școlii de arte (School of Art and Style, București, România) – secția design vestimentar cu apariții media în revista online VOGUE UK, Eurovision Romania, Festivalul Mamaia 2011. Implicare artistică: workshopuri de stilism de modă; evenimene caritabile; colaborari pentru clipuri, sedinte foto; apariții media cu o serie de artiști și trupe de muzică românești.

Laurentiu PETRE a început cariera în avocatură în anul 2009 și în prezent este Partner în cadrul societății SĂVESCU & ASOCIAȚII, specializat în litigii. În anul 2011, Laurențiu a urmat Programul „Lideri pentru Justiție” – program de leadership pentru tinerii juriști români, activitate desfășurată în cadrul Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est, de fundația Konrad Adenauer. Este, totodată, Președintele fondator al CS-URA (Clubul Studenților din Universitatea Româno Americană) unde a avut ocazia să dezvolte proiecte din cele mai diverse. Crede în valorile autentice și în oameni activi.

Silvia TĂBUȘCĂ este cadru didactic la Universitatea Româno-Americană și cercetător în domeniul dreptului internațional public (dreptul internațional al drepturilor omului, dreptul Uniunii Europene, dreptul refugiaților etc). Este recunoscută ca un bun consultant și/sau expert independent, fiind implicată în numeroase proiecte naționale și internaționale. În prezent este expert independent, printre altele, în procesul de evaluare a implementării Strategiei Naționale Anticorupție 2012-2015 (Comisia Europeană & Ministerul Justiției), precum și în pocesul de monitorizare și evaluare a respectării drepturilor persoanelor instituționalizate (CRJ & Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene). Are pregătire în negociere (PON – Harvard) și în luarea rapidă a deciziilor (POJ – Yale). INTEGRITATEA este valoarea pe care o promovează.

Andrei SĂVESCU a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 1994. În prezent, predă drept civil și dreptul internetului la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane din București. Este totodată coordonator al JURIDICE.ro, Managing Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII (Baroul București) și supraarbitru la Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro