« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

CE. Protecţia consumatorilor europeni pe internet
15.10.2013 | Adina-Elena OPREA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Comisia Europeană a întreprins împreună cu statele membre ale UE o acţiune comună privind verificarea la nivelul întregii UE a paginilor de internet, cu scopul de a identifica conformitatea acestora cu legislaţia privind protecţia consumatorilor, potrivit unui comunicat.

Astfel, din 330 de pagini verificate, un număr de 172 de pagini de internet nu corespund legislaţiei UE de protecţie a consumatorilor, iar dintre acestea 116 au fost corectate până în prezent.

Dl. Neven Mimica, comisarul european pentru protecția consumatorilor, a declarat: „Asigurarea respectării drepturilor consumatorilor este o prioritate pentru mine chiar și în condițiile în care mediul digital se află într-o continuă schimbare. Mă bucur că această verificare minuțioasă a abordat câteva dintre cele mai importante aspecte legate de descărcarea conținuturilor digitale. Acum un an, peste 50% dintre paginile de internet nu erau în conformitate cu legislația, ceea ce este inacceptabil. Această cifră a scăzut la 20%, și se preconizează obținerea unor rezultate și în continuare. Este vorba de un progres semnificativ dar voi continua eforturile pentru a obține îmbunătățirea situației.”

Adina Elena OPREA

 
Secţiuni: Content, Cyberlaw, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD