Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tiberiu Nițu despre iniţierea unor module de practică la unităţile de parchet
14.10.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Domnul Tiberiu Nițu, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a participat  luni, 14 octombrie 2013, la Festivitatea de deschidere a anului şcolar 2013–2014 la Şcoala Naţională de Grefieri.

Redăm texul integral al discursului:

”Doamnelor şi Domnilor,

Onorat auditoriu!

Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu astăzi printre dumneavoastră şi mulţumesc conducerii Şcolii Naţionale de Grefieri pentru invitaţia ce mi-a fost adresată.

La fel ca majoritatea celor prezenţi, am urmat de-a lungul timpului mai multe cursuri, toate lăsându-şi amprenta asupra activităţii mele într-o mai mică sau mai mare măsură, însă cursul pe care, dumneavoastră îl începeţi astăzi, sunt convins că va avea un rol decisiv în cariera pe care o veţi îmbrăţişa, de grefier, sau de ce nu, chiar de magistrat, dat fiind faptul că mulţi dintre absolvenţii Şcolii au intrat apoi în magistratură.

Atât din perspectiva funcţiei pe care o deţin în prezent, cât şi din experienţa acumulată ca procuror cu funcţie de execuţie sau ca şef de unitate de parchet, pot spune că m-am intersectat în activitatea mea cu problematica ce vizează munca grefierilor şi că mi-am conturat, astfel, o opinie clară în ceea ce priveşte locul şi rolul acestora în cadrul sistemului judiciar.

Sunt pe deplin conştient că un act de justiţie de calitate depinde atât de buna pregătire a magistraţilor, cât şi a grefierilor, context în care vă asigur de întregul  meu suport în surmontarea oricăror probleme cu care s-ar putea confrunta echipa managerială a Şcolii Naţionale de Grefieri şi care au tangenţă cu activitatea parchetelor.

Informaţiile ce mi-au parvenit din diferite surse referitoare la calitatea superioară a pregătirii absolvenţilor Şcolii Naţionale de Grefieri îmi dau prilejul să vă felicit pentru alegerea de a urma cursurile acesteia şi pentru faptul că aţi reuşit să treceţi de dificilul examen de admitere.

Îmi exprim convingerea că, începând cu anul acesta, vom reuşi să avem o mai strânsă colaborare atât prin discuţii punctuale cu conducerea instituţiei (cum ar fi cele legate de ECRIS), cât şi prin iniţierea unor module de practică la unităţi de parchet, în vederea unei cât mai bune orientări a dumneavoastră cu privire la viitoarea profesie pentru care aţi optat.

Apreciez că şi în ceea ce priveşte perfecţionarea continuă a grefierilor din instanţe şi parchete, Şcoala Naţională de Grefieri reuşeşte să realizeze o pregătire uniformă la nivel naţional şi în permanenţă are în vedere ca aria curriculară aleasă să fie în strânsă corelaţie cu activitatea practică a participanţilor, în scopul motivării şi stimulării prezenţei acestora la sesiunile de formare continuă şi al eficientizării activităţilor organizate.

Vă urez mult succes la acest început de drum şi vă aştept pe cât mai mulţi dintre dumneavoastră să faceţi parte din echipele deja de succes alcătuite din procurori – grefieri.”

:: sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti