Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete
 1 comentariu

Magistrați străini la Curtea de Apel Iași. UPDATE
21.10.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

21 octombrie 2013: Curtea de Apel Iași a dat publicității vineri, 18 octombrie 2013, un comunicat cu privire la programul de schimb dintre magistrați, la nivel europen, intitulat ”Programul de schimb al autorităților judiciare”.

Astfel, în comunicat se arată că ”pe parcursul săptămânii petrecute la instanțele ieșene magistrații( veniți din Franța, Spania, Polonia și Luxembourg) au participat la întâlniri și discuții de caz cu judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași și ai Tribunalului Iași și  au asistat la dezbateri publice pe teme  de drept civil, drept administrativ și drept penal în cadrul celor două instanțe.

Membrii delegației formate din cei șase judecători europeni, aflați la Curtea de Apel Iași în perioada 14-18 octombrie 2013, precizează că pe parcursul acestor zile au constatat profesionalismul colegilor magistrați români, concluzia fiind una pozitivă cu privire la imparțialitatea, independența și eficiența sistemului juridic român.”

***

15 octombrie 2013: Curtea de Apel Iași a dat publicității marți, 15 octombrie 2013, un comunicat privind participarea instanței la programul de schimb de magistrați între statele europene intitulat ”Programul de schimb al autorităților judiciare”: „În perioada 14-18 octombrie 2013, la sediul Curții de Apel Iași, șase magistrați din Franța, Spania, Polonia și Luxemburg vor efectua un stagiu în cadrul programului de schimb de magistrați între statele europene intitulat „Programul de schimb al autorităților judiciare”, organizat de Institutul Național al Magistraturii în colaborare cu Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN). 

Pe parcursul a patru zile magistrații vor avea posibilitatea să participe la întâlniri și discuții de caz cu judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași și ai Tribunalului Iași, precum și  să asiste la dezbateri publice pe teme  de drept civil, drept administrativ și drept penal în cadrul celor două instanțe.

La finalul stagiului de lucru vor fi efectuate vizite la Asociația Magistraților din România- filiala din Iași, precum și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti