« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-DNA, 15 octombrie 2013
15.10.2013 | Lorina PÎRVAN, Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Actiuni infractionale. Urmarire penala. D.N.A.

In completarea comunicatului de presa nr. 897/VIII/3 din data de 14 octombrie 2013, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa faca urmatoarele completari:

In cauza penala mediatizata prin comunicatul de presa mentionat mai sus, procurorii efectueaza acte de urmarire penala fata de urmatoarele persoane: A.M.M., P.M., B.S.I..

Din probele administrate pana in prezent, s-a stabilit ca cei trei invinuiti, in cadrul procedurii insolventei SC Realitatea Media, au derulat actiuni infractionale, inclusiv prin  antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectiva.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au beneficiat de sprijinul lucratorilor din cadrul I.G.P.R.–Directia de Investigatii Criminale si din cadrul Brigazii Specializate de Interventii a Jandarmeriei Romane.

Invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

***

Trafic de influenta. Trimitere in judecata. D.N.A.-Serviciul Teritorial Ploiesti

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie-Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor:

– V.A.G., fost ofiter si cadru didactic in cadrul Scolii de Agenti de Politie „Vasile Lascar” din Campina, in prezent consilier local, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta;
– M.M., fost agent de politie, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii septembrie 2013, inculpatul M.M., fost agent de politie, i-a pretins unei persoane, in numele inculpatei V.A.-G., suma totala de 75.000 euro pentru ca, in schimb, inculpata, fost ofiter de politie si fost cadru didactic la Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” din Campina, judetul Prahova, sa intervina pe langa persoanele abilitate din cadrul acelei institutii, pe langa care a lasat sa se creada ca are influenta, astfel incat persoana de la care a pretins banii si alti doi candidati (respinsi la concursul de admitere din luna respectiva) sa fie admisi in aceasta unitate de invatamant. Suma totala pretinsa a reprezentat cate 25.000 euro pentru fiecare dintre cei trei candidati.
La data de 20 septembrie 2013, din totalul sumei pretinse inculpata V.A.G. a primit 3.000 euro in domiciliul ei, in prezenta lui M.M., de la persoana careia i se pretinsese anterior, remiterea fiind surprinsa in urma desfasurarii unei proceduri flagrante.

La data de 21 septembrie 2013, Tribunalul Prahova a admis, la cererea procurorilor, propunerea de arestare preventiva a celor doi inculpati pe o durata de 29 zile. 

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Prahova.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul D.I.P.I. si D.G.A.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitorului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship, Societatea de Stiinte Juridice

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD