Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Sesizare PICCJ ref. posibil fals în declarații și stare de incompatibilitate în cazul unui senator
17.10.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agenția Națională de Integritate a dat publicității marți, 15 octombrie 2013, un comunicat prin care anunță că a sesizat PÎCCJ în cazul lui Sorin Roșca-Stănescu, senator în Parlamentul României, cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații.

În comunicat se arată că senatorul nu a menționat în declarațiile de avere valoarea depozitelor deținute de copiii săi, minori, la bănci din România și din străinătate. Întrucât discrepanța dintre valoarea declarată și cea descoperită este mare, aproape triplă, ANI a sesizat și Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Într-un alt comunicat publicat tot marți, 15 octombrie 2013, ANI a anunțat constatarea stării de incompatibilitate a senatorului ca urmare a exercitării mai multor funcții simultan. Astfel, în perioada 19 decembrie 2012 – 16 aprilie 2013, Sorin Roșca Stănescu a deținut simultan funcția de administrator al SC AERO MARINA CLUB SRL și calitatea de senator în Parlamentul României, încălcând prevederile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003 (Calitatea de senator […] este […] incompatibilă cu funcția de […] administrator […] la societățile comerciale […] ).

Senatorul a fost informat cu privire la începerea procedurii de evaluare, la elementele identificate și la drepturile sale și a depus un punct de vedere scris la dosar, în privința exercitării dreptului la apărare.

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.