Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

EXCLUSIV. Sedintele CSM din 24 mai 2007


26 mai 2007 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Sedinta Plenului

1. Eliberare din functie prin demisie:

  • Ion Micut (Procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea)
  • Barcaci Doina (Judecator la Curtea de Apel Timisoara)
  • Damsa Virgil (Judecator la Curtea de Apel Timisoara).

    2. A fost respinsa contestatia formulata de domnul Lupu Vasile, impotriva Hotararii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.150/2007, prin care a fost respinsa cererea sa de numire in functia de judecator, fara concurs.

    3. A fost admisa cererea de recunoastere a gradului profesional de judecator de curte de apel a domnului Crismaru Gabriel, numit in functia de judecator, in conditiile art.33 alin.(5) din Legea nr.303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, la Judecatoria Roman.

    4. A fost respinsa contestatia formulata de Mota Gheorghe Emil, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, impotriva Hotararii nr.74 din data de 03.05.2007 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (16 voturi conta, 1 pentru).

    Anton Pandrea: „Referiti-va la contestatia dumneavoasra prin care s-a dispus revocarea din functie.”
    Gheorghe Mota: „Am inaintat si note scrise. In actul de control, mi se retin grave deficiente cu privire la actul decizional si comunicare. Este vorba de 4 dosare. In primul, rechizitoriul a fost infirmat de catre instanta. In altul s-a dispus achitarea, prescripita a intervenit in cel de al treilea, iar in al patrulea am infirmat rechizitoriul. In prezent, cel din urma dosar se afla la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova si este nesolutionat, dosarul este din 2005. Se retinea in sarcina unui primar o infractiune de mita, flagrantul a fost orgnaizat intr-un restaurant, la masa fiind seful Politiei, presa, denuntatorul punand pe masa un plic spunandu-i primarului „domnule primar, primiti , va rog, o invitatie la nunta”. Un flagrant neprofesionist.
    In ceea ce priveste comunicarea, recunosc ca nu am reusit sa am o comunicare cu procurorul Diaconescu Ion care a formulat numeroase plangeri la adresa. Procurorul Diaconescu este cel care l-a trimis in judecata pe Tundrea Marcel. De asemenea, nu se retin deficiente in ceea ce priveste activitatea profesionala. Referitor la relatia de comunicare cu domnul procuror Constantinescu (si-a permis o plangere la CSM impotriva mea). M-a acuzat de fapte de coruptie. Este posibil sa fi gresit si eu, dar de fiecare data am fost manat de cele mai bune intentii si nu cred ca se poate retine ca am savarsit abuzuri in exercitarea atributiilor mele.”
    Anton Pandrea: „Ati vorbit de comunicare. Nu v-ati referit la raporturile cu procurorul general Elena Dragut.”
    Gheorghe Mota: „Se retine ca procurorul general si adjunctul sau au avut o relatie proasta cu mine. Consider ca mi-am indeplinit atributiile de serviciu. Mi-am aparat opiniile in fata dumnealor. Am avut discutii dar strict pe solutii, dar strict pe solutii, dar mi se pare exagerat sa spun ca ar fi o lipsa de comunicare.”
    Anton Pandrea: „Daca la unitatea dumneavoastra au fost niste scurgeri de informatii la presa?”
    Gheorghe Mota: „Nu cred ca s-a realizat acest lucru. Nu mi s-a imputat in vreun caz o astfel de scurgere.”

    5. A fost respinsa cererea de promovare intr-o functie de executie vacanta la Curtea de Apel Craiova a domnului Radu Gheorghe, judecator la Tribunalul Mehedinti, prin valorificarea rezultatului obtinut la concursul de promovare a judecatorilor in functii de executie, din data de 4 februarie 2007.

    Virgil Andreies: „Nu poate sa ceara valorificarea la o sectie daca a participat la concurs pentru alta sectie. De acord cu nota in sensul respingerii.”

    6. A fost respinsa contestatia formulata de domnul Pristavu Gheorghe, avocat in cadrul Baroului Arges, impotriva Hotararii Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii nr.132/22.06.2007.

    Alina Corbu: „Nu s-a prezentat la examenul medical.”

    7. Plenul a luat act de continutul raportului intocmit de Curtea de Apel Timisoara si de propunerile formulate in acesta, urmand ca aceste propuneri sa fie valorificate in cadrul Grupului de lucru nr. 4 „Evaluarea magistratilor”.

    Anton Pandrea: „Pentru informare. Pentru ca sunt foarte multe aspecte pozitive, daca nu credeti ca ar trebui valorificate. Sa le trimitem o adresa de apreciere.”
    Angela Harastasanu: „Sunt la al treilea an. Este o traditie deja.”

    8. A fost amanata discutarea adresei Asociatiei Magistratilor din Romania nr. 1638/C/2007, referitoare la interventia televizata a domnului Mihai Selegean, director al Institutului National al Magistraturii, care in numele institutiei pe care o conduce a refuzat prezenta ministrului justitiei la un seminar organizat la sediul institutiei sus-mentionate.

    Anton Pandrea: „Exista o adresa din partea INM sa se amane intrucat nu si-au spus punctul de vedere.”
    Lidia Barbulescu: „Cine a condus sedinta Consiliului de Conducere al INM?”
    Viorica Costiniu: „Domnul Selegean.”
    Lidia Barbulescu: „Au fost toti membrii?”
    Viorica Costiniu: „Nu. Valeriu Stoica este singurul magistrat care face politica intrucat este formator INM care este asimilat magistratilor.”
    Lidia Barbulescu: „Sa se solicite procesul verbal al sedintei si daca s-a facut inregistrarea sedintei.”
    Viorica Costiniu: „Cu domnul Stoica, domnul Selegean a avut o discutie particulara spunandu-i sa nu vina la INM, din cauza ca e membru PNL.”
    Angela Harastasanu: „Sa trimitem si procesul verbal al intalnirii cu auditorii de justitie.”

    9. S-a amanat discutarea notei Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 105/ L/2007, ce are ca obiect proiectul de Regulament privind evaluarea activitatii profesionale a judecatorilor si procurorilor (pentru discutii amanuntite).

    10. S-a amanat discutarea punctului de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 592/L/2007, exprimat asupra necesitatii promovarii unei Ordonante de urgenta a Guvernului privind admiterea, in mod exceptional, in magistratura (pentru discutii amanuntite).

    11. Plenul a avizat negativ proiectul de Lege privind suspendarea aplicarii Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 131/2006, pentru modificarea si completarea Legii nr.508/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea in cadrul Ministerului Public a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

    Anton Pandrea: „Punctul de vedere al Grupului de lucru nr. 1, daca sunt discutii…”
    Laura Codruta Kovesi: „O sa ii rog pe doamna Ciurea si domnul Olaru, pentru inceput.”
    Codrut Olaru, procuror sef DIICOT: „Va multumesc ca ati acceptat un punct de vedere al Directiei. Mentinerea in vigoare a Ordonantei 131 din punct de vedere organizational, va aduc la cunostinta ca prin intrarea a Ordonantei 131, DIICOT a devenit ordonator secundar de credite, suntem in curs de organizare a concursului pentru ocuparea posturilor. Suspendarea ar crea ar un prejudiciu pentru atragerea personalului. Prin redistribuirea posturilor, un numar de 126 de posturi sunt pe cale sa devina posturi operative. Din punct de vedere al competentei marele merit este ca realizeaza o competenta materiala unica, in masura in care un servici teritorial este sesizat acesta poate desfasura intreaga activitate. In egala masura, castigul este si cel de competenta a DNA (competentele noastre si cele ale DNA sunt clar delimitate). Ordonanta trebuie amendata in puncte foarte putin numeroase. 900 de cauze a solutionat DIICOT la sfarsitul anului 2005 prin rechizitorii. Ca o concluzie consideram ca Ordonanta 131 este esentiala si ar crea premisele desfasurarii in bune conditii a activitatii.”
    Elisabeta Ciurea, procuror sef adjunct DIICOT: „Am sa adaug cateva precizari de principiu pe judiciar, in ceea ce priveste competenta, hai sa gandim niste chestii practice. DIICOT la aceasta data nu poate investiga infractiuni al caror prejudiciu depaseste 1.000.000 EUR. In ceea ce priveste cauzele Parchetelor Militare, haideti sa vedem dosarel Mineriadei, Revolutiei din 1989. Ce ar insemna ca aceste dosare sa fie trecute la DIICOT? Rezolvarea pe care o intrevad si pe care imi permit sa o exprim este aceea de a suplimenta schema DIICOT. Nu stiu daca am putea ca mai multe cauze de la DIICOT sa fie solutionate odata.”
    Codrut Olaru: „Ma bucur ca sunt si reprezentantii presei aici. Art. 16 lit. c trebuie modificat (in sensul emiterii de catre judecator a mandatelor de interceptare).”
    Gratiana Isac: „S-a modificat doar alin. 5 al art. 16, trebuie modificat si al. 4. In ceea ce priveste infractiunile de terorism si siguranta nationala, daca nu sunt savarsite in structura de crima organizata…”
    Laura Codruta Kovesi: „Mai am o singura rugaminte: am primit mai multe memorii de la procurorii din teritoriu referitor la faptul ca primesc mai putin bani decat procurorii DIICOT. Am dat un ordin ca la toate primele sa fie avuti in vedere si procurorii acestia. Degeaba organizam concurs ca nu au de unde sa vina procurori.”
    Lidia Barbulescu: „Continuam sa cream discriminari intre procurori si judecatori sub aspectul salarizarii si daca nu vom realiza ca este la fel de importanta si munca unui procuror si cea a unui judecator, vom lucra cu jumatati de masura.”
    Laura Codruta Kovesi: „Legea de salarizare prevede aceste sporuri nu Ordonanta DIICOT.”
    Angela Harastasanu: „In cadrul in care ne aflam, poate gasim o solutie in cadrul avizarii modificarii Legii de salarizare prin inlaturarea discriminarilor.”
    Iulian Galca: „Obiectul avizului este suspendarea si nu chestiunile de salarizare.”
    Cristian Deliorga: „De 5 ani, toti procurorii generali s-au concentrat asupra DNA si DIICOT. Problemele celorlalti procurori de la alte parchete nu a fost abordata. Chestiunea privind drepturile salariale este foarte grava. Nu as vrea sa extind aceasta discutie. Nu vreau sa aduc in discutie modul cum se ajunge la DNA sau DIICOT. Mesajul procurorilor este ca nu trebuie sa existe discriminari din punct de vedere al veniturilor materiale.”
    Bogdan Licu: „Cred ca s-ar face o greseala daca s-a suspenda Ordonanta.”
    Liviu Dascalescu: „Pana nu se intelege ca suntem singura tara cu 3 procuraturi si 3 legi diferite o sa avem probleme. Este momentul sa trecem la o stare de normalitate (sa se intoarca DNA si DIICOT inapoi la parchetele curtilor de apel). „
    Lidia Barbulescu: „Sunt de acord cu abordarea propusa de domnul Dascalescu si as vrea sa adaug ca daca la nivel local se justifica activitatea DNA/DIICOT la alte judete ea nu se justifica. Este inadmisibil ca intr-un an sa ai doua dosare cu bombe, iar achitarile sunt intr-o veselie.”
    Laura Codruta Kovesi: „Din prima zi in care am venit, am spus ca 80% din activitatea Parchetului General este data de parchetele locale si atentia mea, prin activitatea de fiecare zi, este indreptata asupra lor.”
    Tudor Chiuariu: „Eu sa zic sa dam aviz negativ pentru suspendarea Ordonantei si sa avem discutii dupa.”
    Viorica Costiniu: „Ma intorc la Ordonanta. De ce ar trebui suspendata. Parchetul General nu mai are atributii sa se ocupe de politistii judiciare. Este jalnica aceasta ordonanta. CSM nu exista pe niciunde in aceasta ordonanta. La art. 6 se prevede existenta unui depozit de 1.000.000 de euro pentru expertize. Pai noi avem procurori care nu au bani sa faca expertize. Pentru ceilalti procurori nu se asigura asemenea conditii. Nu discutam despre salarizare. Nici cata jartea nu este CSM in aceasta ordonanta (ca si costumatie).”

    12. S-a discutat punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 779/ L/2007, privind sesizarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, precum si a presedintelui Camerei Deputatilor, plenul stabilind ca procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitate de martori in fata Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constitutionale, fac parte din autoritatea judecatoreasca. De asemenea, s-a hotarat ca, in mod exceptional, pot participa in calitate de invitati la Comisiile parlamentare atunci cand este necesara clarificarea unor aspecte de natura tehnica sau a unor informatii de interes public.

    Virgil Andreies: „Din punctul de vedere al Grupului de lucru…”
    Laura Codruta Kovesi: „Vreau sa fac informarea ca sunt doua solicitari diferite: prima sesizare priveste solicitarea de a se prezenta procurorii in fata comisiilor de ancheta, am solicitat sa exprimati un punct de vedere. Procurorii nu fac interceptari si nu au ce informatii de natura tehnica sa dea. A doua solicitare se intemeiaza pe art. 31 din Legea 317, imixtiune in activitate (am fost facuti functionari, angajati ai Guvernului), formularea fiind „solicitam sa dispuneti ca procurorii sa se prezinte…” In punctul de veder al Directiei de Legislatie au fost tratate unitar. Ma voi abtine de la vot insa atacurile la adresa institutiei sunt tot mai dese. Nu vreau sa cred ca cine respecta legea, este prost. Sunt de acord in mare parte cu nota care considera ca procurorii nu trebuie sa se prezinte. Suntem de acord sa se verifice activitatea noastra de CSM, de oricine are competenta.”
    Virgil Andreies: „3 chestiuni vreau sa spun: nu sunt de acord cu argumentul din scrisoarea domnului Olteanu cu privire la dubla natura a procurorilor, noi ii consideram pe procurori ca facand parte din puterea judecatoreasca si nu cea executiva. Procurorii nu pot participa in calitate de martori la Comisiile Parlamentare care pot fi interpretate din punct de vedere politic (exemplu clasic comisia Voiculescu). Cu titlu de exceptie (cum sunt interceptarile) pot participa in calitate de invitati daca apreciaza ca este nevoie sa dea lamuriri fata de cele transmise in scris.”
    Angela Harastasanu: „Am putea sa ne intreb daca este vorba despre o obligatie sau nu participarea procurorilor la astfel de comisie. Din punct de vedere al Parlamentului, aceasta este o obligatie. Din ceea ce spune Directia legislatie, si acesta este si punctul meu de vedere, procurorii nu au aceasta obligatie. Si in acelasi sens exista 3 decizii ale Curtii Constitutionale. Nu poate fi vorba de o obligatie a procurorilor.”
    Laura Codruta Kovesi: „Regulamentul Camerei Deputatilor si Senatului nu prevede prezenta …”
    Angela Harastasanu: „Daca intramin detalii, este asa de usor de verificat daca exista aparate de interceptare intrucat procurorii nu au venit cu ea de acasa.”
    Nicolae Popa: „Este foarte buna precizarea Procurorului General cu privire la inexistenta dotarilor tehnice. Este patrimoniul unor structuri specializate. Exista pe alocuri convingerea ca, in ultimul timp, la DNA s-a achizitionat si se realizeaza interceptari. Noi cand dam autorizari la Inalta Curte nu putem verifica cine face aceste interceptari. Nu putem spune sa se faca intr-o structura de specialitate. Trebuie si cei care conduc structurile de specialitate sa se abtina de la discutii. Ar trebui sa se declanseze un control de constitutionalitate. Daca vom achiesa acum, va trebui sa spunem si cati martori am audiat. Nu putem sa vorbim la fel cand este vorba de un interes legitim (la Comisia juridica, de exemplu). Ar insemna sa ne izolam de tot, dar un alt gen de neparticipare este justificat.”
    Dan Chiujdea: „Fara a intra pe fondul problemei, ar trebui sa discutam cateva chestiuni de natura principiala. Orice magistrat nu are ce cauta sa compara in fata unei astfel de comisii in calitate de martor, care presupune un juramant. In ceea ce priveste chestiunile de natura tehnica, mi se pare corecta pozitia de a transmite orice informatii de care au nevoie, iar daca doresc lamuriri, statutul procurorului ar putea fi cel mult de invitat. Sunt de acord cu nota.”
    Laura Codruta Kovesi: „Repet, la toate adresele lor am raspuns cu operativitate si promptitudine.”
    Liviu Dascalescu: „Imi insusesc nota. Parerea mea este ca nici un procuror nu trebuie sa dea cu subsemnatul despre dosarelepe care le instrumenteaza. In ceea ce priveste situatia de fata, nuantez si o rog pe doamna Procuror General sa fie foarte atenta. Cand Parlamentul te cheama sa dai informatii, te duci, nene, altele decat cele cu caracter general. Doamna Procuror General vreau sa va rog public sa aveti abilitatea de a nu crea presiuni inutile. Sunt mai pragmatic si mai batran decat dumneavoastra. Toti parlamentarii au avut o pozitie comuna si daca isi pun in cap, vii acolo in pas de defilare. Uitati-va in lege ce inseamna independenta procurorului.”
    Laura Codruta Kovesi: „Am primit dispozitie sa citez procurorii. Nu este o invitatie.”
    Virgil Andreies: „Independenta procurorilor (care trebuie respectata) si problema tehnica de interes public (interceptarile) trebuie separate.”
    Nicolae Popa: „S-a luat act ca nu exista aparatura…”
    Laura Codruta Kovesi: „Nu cred ca e vorba de un conflict.”
    Angela Harastasanu: „In ceea ce priveste termenii de comunicare, toate partile se pot gandi la termeni mai usori. Daca scoti sabia, trebuie sa te astepti ca si celalalt …”
    Lidia Barbulescu: „Problema este de interes public, opinia mea este ca se putea gasi si din partea Parlamentului si a Parchetului General o modalitate de a dezamorsa o tensiune gratuit creata. Puteau sa nu apara in presa.”
    Viorica Costiniu: „Ma uit in Regulamentul Camerei Deputatilor: nu exista dispozitii referitoare la verificarea informatiilor privind interceptarilor telefonice. Nu de putine ori Parlamentul a nerespectat dispozitiile legale. Ne insusim punctul de vedere al Procurorului General, daca e vorba de o interceptare ilegala numai instanta poate stabili.”

    13. S-a amanat discutarea punctului de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 630, 631/L/2007, referitor la adresele transmise de Ministerul Finantelor Publice in legatura cu actiunea in regres a statului, intemeiata pe dispozitiile art. 507 din Codul de procedura penala in vederea exprimarii unui punct de vedere comun de catre Directia legislatie, documentare si contencios si Inspectia judiciara.

    Anton Pandrea: „Trebuie sa existe un punct de vedere al Directiei de Legislatie si al Inspectiei si sa se formeze un punct de vedere.”

    14. Plenul si-a insusit punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 685/L/2007, privind sesizarea unor procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, adresata procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (privind declansarea unei initiative legislative).

    15. Plenul si-a insusit punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 598/L/2007, privind controlul pe care urmeaza sa-l efectueze Camera de Conturi Harghita la Tribunalul Harghita si a decis comunicarea acesteia curtilor de apel si parchetelor de pe langa acestea pentru luarea masurilor necesare, conform legii.

    Angela Harastasanu: „Am mai stabilit odata sa incercam sa avem o intalnire cu conducerea Curtii de Conturi. Facem adresa la Curtea de Conturi sa inlature punctul privind aprecieri asupra actului de justitie din punct de vedere al eficientizarii.”
    Dan Lupascu: „Am luat legatura cu un domn consilier care se ocupa de justitie si care s-a aratat surprins ca exista un astfel de punct al controlului. Am indoiala ca este o initiativa a centrului, ci una locala.”
    Virgil Andreies: „Formularile sunt la fel. Si noi la Cluj am primit una asemanatoare.”
    Anton Pandrea: „Sa se faca adresa la Curtea de Conturi, apoi o circulara la instante si parchete care sa prevada ca pot fi controlate contul anual de executie si bilantul.”

    16. S-a decis amanarea discutarii notei Grupului de lucru 7 – „Relatiile Consiliului Superior al Magistraturii cu institutiile interne si internationale” si Raportul avand ca obiect administrarea si managementul instantelor in Romania, intocmit de expertii britanici in cadrul proiectului bilateral cu Departamentul pentru Afaceri Constitutionale din Marea Britanie (la propunerea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu).

    17. Plenul a luat act de continutul Raportului seminarului cu tema „Studii de caz comparative asupra continutului si limitelor revizuirii administrative si judiciare a evaluarii profesionale a magistratilor”, 8-9 mai 2007.

    18. Plenul a aprobat, de principiu, finantarea cheltuielilor privind transportul international pentru participarea unor magistrati romani la seminariile organizate de Reteaua Europeana de formare in domeniul judiciar (EJTN) in colaborare cu Institutul National al Magistraturii.

    19. S-a amanat discutarea notei Directiei afaceri europene, relatii internationale si programe nr. 2279/DAERIP/2007, privind participarea doamnei judecator Lavinia Lefterache, director adjunct al Institutului National al Magistraturii la Adunarea Generala a Retelei Europene de Formare Judiciara (in vederea efectuarii unei adrese la INM privind situatia deplasarilor in strainatate a celor 3 directori INM).

    20. Plenul a luat act de continutul notei Directiei afaceri europene, relatii internationale si programe nr. 2168/DAERIP/2007, privind Raportul intermediar al Comitetului de libertate sindicala al ONU, urmand ca, in limitele competentelor, sa fie luate masurile legale.

    21. Plenul a luat act de continutul notei nr. 4024/SG/2004, privind indeplinirea atributiilor rezultate din Dispozitia nr. 74/2007 a Secretarului General al Consiliului Superior al Magistraturii.

    Alina Corbu: „Nu ne pun la dispozitie nici bani, nici sediu.”
    Anton Pandrea: „Punem in aplicare actiunea care e pregatita.”
    Virgil Andreies: „De doi ani trebuiau sa ne asigure sediu.”

    22. Plenul a aprobat solicitarea auditorilor de justitie, promotia 2007, grupa de judecatori, de completare a listei posturilor indisponibilizate pentru repartizarea absolventilor INM, pentru judecatori (Onesti si Moinesti cate 1 loc, Piatra Neamt 2 locuri).

    23. Plenul a aprobat proiectul de modificare a Hotararii Guvernului nr.364/1994 privind unele masuri pentru organizarea „Zilei Justitiei” si a decis inaintarea acestuia Ministerului Justitiei.

    Anton Pandrea: „Anul acesta, vom organiza Zilele Justitiei la Alba Iulia, pe 9 iulie. Propunerea este pentru 25.000 lei, nu este o suma mai mare decat cea de anul trecut.”

    24. S-a decis amanarea analizarii Proiectului propus de catre Asociatia pentru Implementarea Democratiei „Transparenta si integritate in sistemul judiciar”, in vederea exprimarii unui punct de vedere de catre Grupul de lucru nr. 3 „Recrutare, promovare si formare profesionala”.

    25. Plenul a desemnat-o pe Alexandrina Radulescu sa participe la seminarul privind Cooperarea Judiciara Europeana in Materie Civila, Luxemburg, 28-29 iunie 2007.


    Sedinta sectiei pentru judecatori

    26. Delagare in functii de conducere:

  • Borisov Teodor, Presedinte al Judecatoriei Tulcea
  • Vasiliu Claudia Veronica, Vicepresedinte al Judecatoriei Piatra Neamt
  • Cornea Maria Speranta, Presedinte al Curtii de Apel Bucuresti
  • Balcu Eugenia-Corina, Vicepresedinte al Tribunalului Timis
  • Coruga Butuca Mihalea, Vicepresedinte al Judecatoriei Iasi

    Au fost prezenti:

  • Borisov Teodor: „Imi doresc sa pastrez stare de lucruri actuala.”
  • Vasiliu Claudia Veronica: „In mod special, raportat la atributiile de vicepresedinte, o sa ma preocup de problemele de practica unitara in toate materiile, sa ajut la rezolvarea problemelor administrative care se ivesc in lipsa presedintelui instantei generata de dinamica personalului. Nu o sa revolutionez eu organizarea la judecatorie in 3 luni. Intentionez insa sa particip la concursul din vara.”
  • Cornea Maria Speranta: „Imi doresc sa pastrez ceea ce a facut domnul presedinte Lupascu. Sunt un discipol al dumnealui. Ne-a parasit, ne-a abandonat, ideal era sa ramana si la curte cum s-a intamplat in ultimii 3 ani.”
    Anton Pandrea: „Postul este vacant de la 1 ianuarie.”
    Dan Lupascu. „Nu e vacant, domnul presedinte. Vacant inseamna cand titularul a murit. Este liber.”
    Viorica Costiniu: „In primul rand, as vrea sa o intreb pe doamna Cornea in ce conditii a fost desemnata intrucat nimeni de la Curtea de Apel Bucuresti nu a stiut ca a fost pe ordinea de zi delegarea in functia de presedinte. Va solicit un control care sa fie facut de inspectorii CSM. De aproape un an se refuza organizarea unei Adunari . Este o adevarata lupta intre noi si Colegiul de Conducere. Sa ne spuna doamna presedinta daca Colegiul a luat vreo decizie referitoare la delegare. Sa avem acel proces-verbal.”
    Nicolae Popa: „Un prim demers pe care-l va face doamna presedinta este de apropiere a colectivului.”

  • Balcu Eugenia-Corina: „Ma gandesc ca in raport cu atributiile de vicepredinte, sa ma preocup de pregatirea magistratilor, sa avem intalnirile lunare si chestiunile controversate sa le discutam in sedintele de sectie lunare. Am organizat o asemenea intalnire pe materia fondului funciar.”
    Angela Harastasanu: „Cunoasteti initiativa Curtii de Apel Timisoara in legatura cu evaluarea care s-a facut pe baza raspunsurilor la chestionare?”
    Balcu Eugenia-Corina: „Nu am aflat deocamdata.”

    Coruga Butuca Mihalea: „In primul rand, imi propun ca impreuna cu presedintele, sa fundamentam o nota pentru infiintarea unui complet de minori, sa inaintam nota Colegiului de Conducere apoi dumneavoastra, sa incercam o colaborare de principiu cu Inalta Curte de Casatie si Justitie.”

    27. Prelungirea delegarii in functii de conducere:

  • Froicu Luminita, Presedinte al Judecatoriei Saveni
  • Brasneanu Raul Adrian, Presedinte al Judecatoriei Timisoara
  • Bolos Florita, Presedinte al Judecatoriei Ineu
  • Cretu Alexandru, Presedinte al Judecatoriei Mizil

    28. Eliberare din functie, prin demisie:

  • Bosoc Nicoleta Lenuta, Presedinte al Sectiei comerciale si de contencios administrativ a Tribunalului Iasi

    Dan Lupascu: „Pana azi a indeplinit doua functii: pe cea de director la Directia de Legislatie din cadrul Ministerului de Justitie si pe cea de presedinte de sectie la Tribunalul Iasi…”

    29. Transfer:

  • Covaci Monica, de la Judecatoria Zalau la Judecatoria Resita – vot negativ (nu are avize de la Curtea de Apel Cluj)
  • Tanasescu Gabriel, judecator cu grad de Tribunal, de la Judecatoria Ploiesti la Tribunalul Prahova – vot pozitiv
  • Dinica Dumitru Mircea, de la Judecatoria Gurahont la Judecatoria Ploiesti – vot negativ (nu are avize de la Curtea de Apel Ploiesti)
  • Postelnicescu Maria-Corina, de la Judecatoria Brezoi la Judecatoria Pitesti – vot negativ
  • Argeseanu Dumitru Daniel, de la Judecatoria Toplita la Judecatoria Campulung, Judecatoria Costesti, Judecatoria Topoloveni, Judecatoria – Curtea de Arges, Judecatoria Pitesti – vot pozitiv (avize nefavorabile de la Curtea de Apel Mures)
  • Magirescu Maria Loredana, de la Judecatoria Moinesti la Judecatoria Bacau, Judecatoria Buhusi – vot negativ (lipsa avize favorabile)
  • Vatavu Maria, de la Judecatoria Botosani la Judecatoria Motru – vot negativ (lipsa avize favorabile)
  • Bajmatara Claudiua-Leontina, de la Judecatoria Baia de Arama la Judecatoria Ramnicu Valcea, Judecatoria Dragasani, la Judecatoria Horezu, Judecatoria Brezoi, Judecatoria Balcesti – vot negativ (lipsa avize favorabile)
  • Supurov Adriana Petronela, de la Judecatoria Lipova la Judecatoria Timisoara – vot pozitiv
    Suciu Raluca Alina Virginia, de la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti la Judecatoria Timisoara

  • Aslau Anca, de la Judecatoria Moldova Noua, la Judecatoria Timisoara, Judecatoria Deta, Judecatoria Sannicolau Mare, Judecatoria Lugoj, Judecatoria Arad – vot negativ (lipsa avize favorabile)
  • Raduinea Sofia, de la Judecatoria Bals la Judecatoria Timisoara – vot negativ (nu sunt posturi)
  • Hartmann Maria Roxana, de la Judecatoria Simleu Silvaniei la Judecatoria Segarcea, Judecatoria Slatina, Judecatoria Filiasi – vot negativ (lipsa avize favorabile)
    Scurtu Jana, de la Judecatoria Reghin la Judecatoria Segarcea, Judecatoria Craiova, Judecatoria Filiasi – vot negativ (lipsa avize favorabile)
    Esanu Lilica, de la Judecatoria Galati la Judecatoria Ploiesti – vot negativ (lipsa avize favorabile)

  • Lazar Marius, de la Judecatoria Galati la Judecatoria Ploiesti, Judecatoria Campina, Judecatoria Valenii de Munte – vot negativ (lipsa avize favorabile)

    A fost prezent:
    Argeseanu Dumitru Daniel: „Vreau sa va multumesc pentru posibilitatea de a-mi sustine cererea. Am o situatie familiala grea, fiica mea a murit anul trecut, sotia a nascut de doua luni. La Toplita toate cele 4 locuri sunt ocupate. Numarul de dosare pe sedinta sunt pana in 20. Naveta necesita cheltuieli destul de mari.”

    30. Detasare respinse:

  • Tambalaru Sofia Palaghia, Judecator la Judecatoria Novaci, la Judecatoria Ploiesti
  • Fieraru Constanta, Judecator la Judecatoria Cluj Napoca, la Judecatoria Pitesti.

    Angela Harastasanu: „Feraru este cea cu mama paralizata si tata decedat. M-a impresionat citind cererea.”

    31. Prelungirea detasarii: Sega Marius Constantin, Judecator la Tribunalul Bucuresti, la Consiliul Superior al Magistraturii

    32. S-au discutat notele Directiei resurse umane si organizare ce au ca obiect contestatiile formulate de catre candidatii respinsi de Comisia de organizare la concursul de admitere in magistratura din data de 3 iunie 2007.

  • Majeri Adrian Stefan – vot negativ (lipsa vechime)
  • Savu Aurora Lenuta – vot pozitiv
  • Urs Adrian – vot negativ (secretar de primarie)
  • Popa Alexandru – vot pozitiv
  • Alecxandru Ileana – vot negativ (lipsa vechime)
  • Dimitrivici Nicoleta – vot pozitiv
  • Ianculescu Ionela – vot pozitiv
  • David Aurelian – vot negativ (cerere tardiva)
  • Zuleanu Mihaela Gabriela – vot pozitiv
  • Alecsa Dorin – vot pozitiv
  • Crang Mirela – vot negativ (secretar de primarie)
  • Pavel Petronela Magdalena – vot negativ (lipsa vechime)
  • Dudus Carmen Mihaela – vot negativ (auditor de justitie)
  • Stefanescu Irina Cristina – vot negativ (consilier de probatiune)
  • Santavan Liliana – vot negativ (lipsa vechime)
  • Enache Simona – vot negativ (lipsa vechime)
  • Lodrigan Ciprian Stefan – vot negativ (inspector de specialitate in primarie)

    33. A fost aprobata solicitarea Colegiului de conducere al Judecatoriei Iasi privind suplimentarea numarului completelor specializate pentru procese funciare la Judecatoria Iasi, cu inca 4 complete.

    34. A fost inainatat Grupului de lucru nr. 1 punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 550/ L/2007, ce are ca obiect adresa Curtii de Apel Bucuresti, cu privire la dificultatea aplicarii in practica a unor dispozitii din Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti.

    35. A fost aprobata nota Inspectiei Judiciare nr. 251/IJ/423/SIJ/2006 privind Raportul intocmit ca urmare a controlului efectuat la Curtea de Apel Ploiesti si instantele din circumscriptia acestei curti, sub aspectul exercitarii atributiilor manageriale de catre conducerile administrative.


    Sedinta sectiei pentru procurori

    36. Transfer: Ungureanu Dan, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Costesti la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges

    37. Detasare amanata: Zamfir Nicoleta, de la Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti

    38. S-au discutat notele Directiei resurse umane si organizare ce au ca obiect contestatiile formulate de catre candidatii respinsi de Comisia de organizare la concursul de admitere in magistratura din data de 3 iunie 2007:

  • Tirla Paula – vot pozitiv
  • Cordos Carmelia Rozalia – vot pozitiv
  • Bucurescu Gheorghe Cristinel – vot negativ
  • Foca Marilena – vot negativ
  • Brutaru Versavia – vot negativ
  • Bosoc Samir – vot negativ
  • Dominge Ciprian Vasile – vot negativ
  • Chenderes Elena-Ioana – vot negativ

    39. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 6087/2007, privind avizarea numirii la Directia Nationala Anticoruptie a procurorilor declarati admisi la interviul din 9 mai 2007:

  • Enescu Vasilisca, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
  • Kelemen Robert, procuror sef al Biroului Teritorial Dolj din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism
  • Eva Emilian , procuror la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism- Serviciul Teritorial Iasi.

    Vot negativ (avand in vedere volumul mare de activitate al unitatilor de parchet la care functioneaza procurorii jos mentionati):

  • Stancele Diana Corina, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara
  • Bic Iustin, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Aiud
  • Gabor Bogdan, prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures
  • Niculae Rita Cristina, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures.

    40. Eliberarea din functie de conducere, prin demisie: Paula Lavric, procuror sef serviciu la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism

    * in exclusivitate pentru STIRI.JURIDICE, Alina Matei

    Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

    JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice










  • Subscribe
    Notify of
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

    Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
     
    © 2003-2023 J JURIDICE.ro