Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

SNG. Ziua Porților Deschise – 25 octombrie 2013
18.10.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Cu ocazia “Zilei europene a justiţiei civile”, Şcoala Naţională de Grefieri va organiza “Ziua Porţilor Deschise”, vineri, 25 octombrie 2013, atât la sediul instituţiei din B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, Bucureşti, cât şi la sediul Centrului regional de pregătire şi perfecţionare continuă a grefierilor (str. Republicii nr.277, Bârlad, jud. Vaslui).”

Sunt invitaţi să participe la acest eveniment toţi cetăţenii interesaţi de organizarea şi funcţionarea Şcolii Naţionale de Grefieri, şi în special elevii şi studenţii dornici să cunoască aspecte practice ce ţin de formarea profesională a viitorilor grefieri. Accesul în sălile care prezintă importanţă în activitatea Şcolii va fi asigurat de un grup de formatori ai Şcolii, care vor furniza vizitatorilor şi informaţiile solicitate.

Şcoala Naţională de Grefieri este o instituţie publică, cu personalitate juridică, aflată în coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii. SNG realizează formarea iniţială şi formarea continuă a grefierilor şi a celuilalt personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, în condiţiile legii.

La examenul de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri din acest an s-au prezentat 1374 de candidaţi şi din totalul acestora au promovat examenul 120 de persoane  (90 grefieri pentru instanţe şi 30 grefieri pentru parchete). La 13 ani de la înfiinţare, Şcoala Naţională de Grefieri a înregistrat în acest an cea mai mare concurenţă la examenul de admitere din istoria sa, mai mult de 12 candidaţi pe loc, demonstrând din nou buna sa reputaţie în domeniul formării grefierilor.

În anul şcolar 2013-2014, Şcoala Naţională de Grefieri va pune accentul în pregătirea profesională iniţială a viitorilor grefieri pe dezvoltarea motivaţiilor şi a atitudinilor necesare exercitării profesiei de grefier, însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor specifice, în lumina noilor modificări legislative precum şi a preconizatului transfer de atribuţii de la magistrat la grefier. Orientarea către practica profesională, caracterul unitar al predării şi dezvoltarea abilităţilor non-juridice ale viitorilor grefieri vor fi de asemenea puncte importante în fomarea iniţială la SNG pentru anul şcolar care tocmai a început.

Pentru programarea vizitelor şi pentru orice informaţii utile, persoanele interesate sunt rugate să o contacteze pe doamna judecător Miruna Ghica la telefon 021 4076 274 sau pe adresa de mail miruna.ghica@grefieri.ro.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate