Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Protocolul privind Metodologia de încasare şi virare a tarifelor de publicitate imobiliară
22.10.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Notari
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 645 din data de 21 octombrie 2013 a fost publicat Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 1009/2013 pentru aprobarea Protocolului privind Metodologia de incasare si virare a tarifelor de publicitate imobiliara.

Protocolul a fost incheiat intre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (A.N.C.P.I. ) si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (U.N.N.P.R.) si are ca obiect metodologia de incasare si virare a tarifelor de publicitate imobiliara, in aplicarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996.

In sensul metodologiei, notarul public are ca principale atributii:
– completeaza cererea prin care se solicita prestarea serviciilor de cadastru si/sau publicitate imobiliara;
– incaseaza tarifele pentru cererile avand ca obiect furnizarea serviciilor prestate de ANCPI si unitatile sale subordonate, in numele si pe seama Agentiei Nationale, pe chitantiere ale acestei institutii sau pe bonuri fiscale proprii, in contul biroului notarial prin ordine de plata ca urmare a viramentelor efectuate, prin mijloace electronice de plata, sau orice alte modalitati prevazute de lege;
– transmite documentatiile catre oficiile teritoriale.

Operatorul de inregistrare, salariat al oficiului teritorial, isi desfasoara activitatea in cadrul oficiilor teritoriale sau BCPI/BRP si are ca atributii:
– introduce documentele primite spre inregistrare conform procedurilor aprobate, instruirilor si instructiunilor efectuate de catre personalul specializat, comunicate in scris;
– verifica corectitudinea datelor inscrise, respectiv inregistrarea completa si exacta a informatiilor cuprinse in documentele justificative de incasare (chitanta sau bon fiscal), in cerere si in oricare alte documente ce fac obiectul acesteia;
– elibereaza documentatiile solutionate.

Tarifele incasate de catre notarii publici se achita de catre acestia prin virament pe baza instrumentelor de plata utilizate in sistemul bancar, inclusiv mijloace electronice de plata, mandat postal sau orice alte modalitati de virament prevazute de lege, pana la data de 25 a lunii urmatoare incasarii.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti