Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Sistemul de control intern/managerial în România – particularități, probleme în implementare, soluții practice / 9 noiembrie
22.10.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Proiect ContaPlus organizeza conferinta nationala

SISTEMUL DE CONTROL INTERN/MANAGERIAL IN ROMANIA – particularitati, probleme in implementare, solutii practice

Brasov, 9 noiembrie 2013

Partener media: JURIDICE.ro

La fel ca si la editiile precedente, evenimentul va beneficia de prezenta unor invitati de marca, precum domnul George MARES, Specialist in Audit si Control, doamna Svetlana MURESAN, Auditor Public Extern, Curtea de Conturi a Romaniei, domnul Marius TOMOIALA, Specialist in Audit si Control, Asociatia Auditorilor Interni din Romania si domnul Dragos NICULAE, Specialist in Audit si Control.

Conferinta se adreseaza personalului din sectorul public responsabil cu implementarea standardelor de control intern/managerial, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr. 946/2005 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial, cuprinzand standardele de control intern/managerial la entitatile publice şi pentru dezvoltarea sistemelor de control intern/managerial.

Asa cum Proiect ContaPlus® si-a obisnuit deja participantii de-a lungul timpului, in cadrul evenimentului vor fi prezentate si dezbatute standardele de control intern/managerial, cu exemple concrete, atat de buna-practica, cat si de aplicare deficitara, cu solutii pentru prevenirea si remedierea erorilor, iar invitatii vor raspunde intrebarilor adresate din public, punctual si la obiect.

Aceasta este abordarea directa, deschisa si orientata mereu catre gasirea de solutii la problemele de care practicienii de lovesc in activitatea lor de zi cu zi, pe care stiti ca o gasiti in cadrul cursurilor si evenimentelor organizate de Proiect ContaPlus®!

Printre cele mai importante teme care fac obiectul prezentei conferinte se numara:

  • Organizarea si functionarea comisiei constituite pentru monitorizarea, coordonarea si indrumarea metodologica a implementarii si dezvoltarii sistemului de control intern/managerial in entitate;
  • Elaborarea Programului de dezvoltare a Sistemului de Control Intern/Managerial;
  • Implementarea efectiva a standardelor de control intern/managerial (Standardul nr. 4, Functii sensibile, Standardul nr. 7, Obiective, cu exemple de imbunatatire a obiectivelor pentru a deveni „SMART”, Standardul nr. 8, Planificarea, Standardul nr. 10, Monitorizarea performantelor Standardul nr. 11, Managementul riscului, Standardul nr. 15, Ipoteze, reevaluari, Standardul nr. 21, Continuitatea activitatii, Standardul nr. 22, Strategii de control, Standardul nr. 25, Auditul intern);
  • Exemple privind integrarea controlului intern/managerial in procesele/activitatile curente ale entitatii si evitarea cantonarii acestui sistem doar in zona teoretica/documentara;
  • Aspecte importante constatate de Curtea de Conturi in evaluarea controlului intern/managerial;
  • Diferente in implementare intre entitatile administratiei centrale si cele ale administratiei publice locale.

Cu totii suntem constienti de importanta cunoasterii, respectarii si corectei aplicari a standardelor de control intern/managerial pentru bunul-mers al unei autoritati sau institutii. Iar modul in care functioneaza autoritatile si institutiile statului are impact asupra vietii noastre, a tuturor.

In incercarea de a mai pune o piatra la temelia functionarii optime a entitatilor publice, va asteptam cu drag pe 9 noiembrie, la Brasov!

Pentru inscrieri va rugam sa ne scrieti pe adresa de e-mail silvana.oprea@proiect-contaplus.ro sau sa ne contactati pe numarul de telefon 0735.211.513.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti