Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DNA, 22 octombrie 2013


22 octombrie 2013 | Alexandra CONSTANTIN, Paula VÂRBAN, Alexandra CONSTANTIN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

Infracțiuni de corupție referitoare la transportul de mărfuri peste frontiera de est. Percheziţii domiciliare. DNA – Serviciul teritorial Iaşi

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, împreună cu ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție desfășoară cercetări într-o cauză penală complexă, instrumentată în comun cu Parchetul Național Anticorupție și Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova, privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție referitoare la transportul de mărfuri peste frontiera de est.
În cursul dimineții s-au desfășurat 27 de percheziții la domiciliul unor persoane și în alte locații aflate în județele Iași și Vaslui. Totodată, Centrul Național Anticorupție derulează o serie de activități similare în Republica Moldova.
În cauză sunt vizate mai multe persoane, față de 23 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.
La acțiune, procurorii beneficiază de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciului Român de Informații.

***

Luare de mită şi trafic de influenţă. Începere urmărire penală. DNA – Serviciul teritorial Iaşi

În completarea comunicatului de presă nr. 919/VIII/3 din data de 22 octombrie 2013, referitor la cercetările desfășurate de procurorii din cadrul Serviciul Teritorial Iași într-o cauză complexă privind infracțiuni de corupție în legătură cu transportul de mărfuri peste frontiera de est, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
A fost începută urmărirea penală pentru față de 23 persoane, respectiv 19 lucrători vamali și 4 polițiști de frontieră (cu gradul profesional de agent) care își desfășoară activitatea în punctul de trecere al frontierei Albița (județul Vaslui).

În sarcina acestora s-au reținut infracțiuni de luare de mită și trafic de influență, având în vedere existența unor indicii temeinice potrivit cărora, în perioada mai–octombrie 2013, în contextul desfășurării activităților profesionale privind controlul polițienesc/vamal asupra persoanelor care transportau colete spre și dinspre Republica Moldova și asupra mijloacelor de transport cu care acestea s-au deplasat, învinuiții pretindeau și primeau sume de bani (între 20 lei și 50 euro) în schimbul permiterii tranzitării frontierei de est.

În schimbul sumelor de bani pretinse și primite, învinuiții efectuau controale vamale formale ale coletelor care erau expediate prin tranzitarea României, din Italia spre destinatari din Republica Moldova sau dinspre Republica Moldova înspre Italia, fără să verifice coletele conform normelor vamale (cantitate, conținut).

Învinuiților li se aduc la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii sunt sprijiniți de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție, dosarul penal fiind instrumentat în colaborare cu Parchetul Național Anticorupție și Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Alexandra CONSTANTIN
student, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
internship, Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică