Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Porților Deschise la Curtea de Apel Pitești
23.10.2013 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Curtea de Apel Pitești a dat publicității marți, 22 octombrie 2013, un comunicat prin care anunță că va organiza ”Ziua Porților Deschise” cu ocazia ”Zilei Europene a Justiției Civile”.

În data de 25 octombrie 2013, la sediul Curții de Apel Pitești vor avea loc manifestări ocazionate de sărbătorirea Zilei Europene a Justiției Civile.

Evenimentele astfel organizate au ca scop stabilirea unor relații de încredere între cei care participă la realizarea actului de justiție ( magistrații și personalul auxiliar al instanțelor) și benficiarii acestuia ( justițiabilii).

Organizarea acestor manifestări se înscrie în cadrul general al eforturilor constante făcute de instanțele judecătorești pentru asigurarea unui grad sporti de transparență în înfăptuirea actului de justiție, eforturi de natură să permită cetățenilor o percepție reală asupra condițiilor de muncă ale magistraților și personalului auxiliar al instanțelor, precum și asupra altor aspecte relevante privind specificul activității instanțelor de judecată.

Având în vedere aceste considerente, vă aducem la cunoștință faptul că în data de 25 octombrie 2013, în cadrul ”Zilei Porților Deschise” se va permite accesul în cadrul instanței a oricărei persoane doritoare, pe baza documentelor de identitate, fără a se perturba activitățile curente ale Curții de Apel Pitești.

Totodată, pentru a facilita o cât mai corectă înțelegere a specificului activității instanțelor de judecată, se vor organiza grupuri de vizitatori care vor fi conduse de câte o persoană desemnată de conducerea instanței, grupuri cărora li se va facilita, în limita posibilităților, vizitarea tuturor compartimentelor care prezintă relevanță pentru activitatea instanței, vizitatorilor urmând a li se explica atât circuitul unui dosar în instanță, cât și etapele procesuale până care trebuie parcurse până la soluționare.

În același timp, în colaborare cu Centrul Cultural Pitești, la sediul acestei instituții, în data de 28 octombrie 2013, de la orele 13.00, se va organiza un simpozion cu tema ”Justiția și Societatea” la care sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților locale administrative și din justiție, elevi, studenți și colaboratori ai Centrului Cultural Pitești, precum și o serie de personalități ale vieții culturale și științifice din municipiul Pitești. Cu acest prilej se va lansa volumul ”Infracțiuni Rutiere. Jurisprudența Rezumată. Ediția a II-a” – Ed. C.H. Beck, București, 2013, autori fiind Marius Andreescu și Raluca Elena Șimonescu Diaconu, judecători la Curtea de Apel Pitești.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate