« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
4 comentarii

Adrian Bordea, desemnat să participe la dezbaterile privind Legea medierii
24.10.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis în ședința de marți, 22 octombrie 2013, desemnarea judecătorului dr. Adrian Bordea, vicepreședinte CSM, în vederea participării în cadrul dezbaterilor comisiilor parlamentare privind modificarea Legii medierii.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Mediere, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 4 de comentarii cu privire la articolul “Adrian Bordea, desemnat să participe la dezbaterile privind Legea medierii”

 1. Maria BORNEA spune:

  UNBR de ce nu trimite reprezentanţi la aceste desbateri?Întotdeauna se trezesc prea tîrziu,dacă se trezesc! De cele mai multe ori nici nu se trezesc!Îi rog pe această cale să îşi facă datoria de reprezentanţi şi apărători ai profesiei,aceasta fiind datoria lor principală.Acesta este angajamentul pe care şi l-au luat cînd au acceptat să conducă profesia noastră.Apelez şi la ceilalţi avocaţi să le aducem aminte că totuşi trebuie să îşi facă datoria!

 2. Florin RADU spune:

  pana acum ceva timp, nu mai puteai sa citesti acest site din cauza celor de la bota. acum, nu mai poti din cauza mediatorilor, cu ineptiile lor.
  „fratilor”, nu faceti decat sa ridicati antipatiile fata de voi la cel mai inalt nivel !

 3. Maria BORNEA spune:

  Domnule Dorin Ilie,nu este mult de cînd dv. aţi ameninţat cadrele didactice cu închisoarea dacă rezolvă conflictele şcolare dintre elevi,chiar dacă au făcut acest lucru de cînd e şcoala şcoală! V-am răspuns atunci,crezînd că merită.Apoi ne-aţi ameninţat şi pe noi,pe avocaţi,notari judecători,procurori tot cu pedeapsă penală dacă întocmim acte care să ateste că am făcut informarea despre mediere,deşi legea ne permite aceasta.Nu v-am mai răspuns,pentru că ar fi însemnat să coborîm nivelul discuţiei prea jos.
  Reprezentanţii profesiei de avocat trebuie să apere profesia noastră de toţi disperaţii care o atacă,iar unii dintre aceştia sînt mediatorii.Mai precis trebuie să convingă că legea medierii trebuie bine gîndită, nu făcută pe genunchi.Este obligatoriu să nu încalce nici Constituţia,nici celelalte legi care reglementează legalitatea procesului,dar nici să nu insulte inteligenţa unui popor care ştie să citească,se poate informa singur şi o şi face, şi că accesul liber la justiţie trebuie să fie cu adevărat liber,fără a se impune nici un fel de obligaţii prealabile justiţiabililor.Medierea trebuie să fie pusă la dispoziţia justiţiabililor, nu trebuie să fie nimic obligatoriu referitor la ea,pentru că încalcă Constituţia.Dacă reprezentanţii noştri nu vor contribui la realizarea acestor deziderate există riscul ca membrii comisiilor parlamentare,unde nu toţi sînt specialişti,să satisfacă cererile disperate ale lobiştilor mediatorilor,iar legea să iasă din nou diformă şi să golească de conţinut liberul acces la justiţie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD