Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

CE propune o nouă declaraţie standard de recuperare a TVA
24.10.2013 | Adina-Elena OPREA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În vederea reducerii birocraţiei, dar şi pentru a facilita respectarea obligaţiilor fiscale, Comisia Europeană propune o nouă declaraţie standard de recuperare a TVA, care ar putea reduce costurile pentru întreprinderile din UE cu până la 15 miliarde de euro pe an, potrivit unui comunicat.

Declarația standard de recuperare a TVA, care va înlocui declarațiile naționale de recuperare a TVA, ar urma să asigure necesitatea furnizării de către întreprinderi a acelorași informații de bază, în aceleași termene, pe întreg teritoriul UE.

De asemenea, declaraţia standard propusă simplifică informațiile pe care întreprinderile vor trebui să le furnizeze autorităților fiscale, ea fiind alcătuită din numai 5 rubrici obligatorii care vor trebui completate de către contribuabili.

Potrivit modificărilor propuse, întreprinderile vor depune lunar declarații standard de recuperare a TVA, în timp ce microîntreprinderile vor fi obligate să facă aceasta numai trimestrial, iar obligația de a prezenta o declarație recapitulativă anuală de recuperare a TVA, pe care unele state membre o solicită în prezent, va fi eliminată.

Algirdas Šemeta, comisarul pentru impozitare: „Declarația TVA standard prezintă o situație avantajoasă pentru ambele părți. Întreprinderile vor beneficia de proceduri mai simple, de reducerea costurilor și de mai puțină birocrație. Guvernele vor avea un nou instrument care să faciliteze respectarea obligațiilor privind TVA, care ar trebui să sporească veniturile colectate. Prin urmare, propunerea de astăzi susține atât angajamentul nostru față de o piață unică propice mediului de afaceri, cât și eforturile noastre de îmbunătățire a respectării normelor fiscale în UE.”

Adina Elena OPREA

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate