Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ziua Porților Deschise la Curtea de Apel Timișoara
24.10.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a dat publicității marți, 22 octombrie 2013, un comunicat prin care anunță că va organiza ”Ziua Porților Deschise” cu ocazia Zilei Justiţiei Civile Europene.

Vineri, 25 octombrie 2013, la orele 12,00,  la sediul Curţii de Apel Timişoara se judecă o cauză penală în care sunt implicaţi 2 minori, elevi la un prestigios liceu din Timişoara. Unul dintre tinerii timişoreni este acuzaţ de săvârşirea unor infracţiuni foarte grave legate de Codul rutier , vătămând sever un alt tânăr, iar cei care îi vor judeca sunt  chiar colegii lor. Procesul se va desfăşura în şedinţă publică, în sala nr.282, etaj II  din Palatul de Justiţie (Palatul Dicasterial) din Timişoara, începând cu ora 12,00.

Şedinţa fiind publică, este de aşteptat că va fi o audienţă masivă, formată din părinţi, colegi, profesori dar şi reprezentanţi ai mass media.

În paralel, într-o altă sală, acelaşi conflict va încerca să fie mediat, de data aceasta de elevi de la o altă şcoală din Timişoara. Atât procesul , cât şi medierea se desfăşoară cu ocazia  Zilei Justiţiei Civile Europene, care se marchează în fiecare an, la 25 octombrie, un bun prilej pentru instituţiile judiciare în a-şi deschide larg porţile pentru concetăţeni şi de a promova astfel într-un mod transparent activitatea de judecată, dar în egală măsură  şi spiritul civic şi educaţia juridică a comunităţii.

Nu în ultimul rând, va fi prezentată comunităţii locale şi nou introdusa instituţie a medierii şi sperăm că prin intermediul micuţilor timişoreni se va realiza o pledoarie în favoarea acestei modalităţi alternative de soluţionare a unui conflict.

Cele doua clase care vor participa la simulari in 25.10.2013 sunt : clasa aV-a de la L.Teoretic J. L. Calderon si clasa a V-a A de la Scoala Generala nr. 21 ” Vicențiu Babeș ” Timișoara, pe baza unui parteneriat dintre Curtea de Apel Timişoara, cele 2 şcoli precum şi Asociaţia Mediatorilor din România, prin Trirema Mediation Group Timişoara, reprezentată de doamna Petria Tăuşance.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.