Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DIICOT, 24 octombrie 2013


24 octombrie 2013 | Alexandra CONSTANTIN, Paula VÂRBAN, Alexandra CONSTANTIN

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Operaţiuni ilegale cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Reținere. D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, au efectuat la data 23 octombrie 2013, un număr de 26 percheziţii în municipiile Oradea, Timişoara şi Craiova în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în operaţiuni ilegale cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 15 octombrie 2013 procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Oradea au început urmărirea penală faţă de 26 persoane cu privire la care  există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013 au comercializat pe raza judeţului Bihor diferite cantităţi de substanţe cu efect psihoactiv.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate cantităţile de 100 grame materie vegetală, 150 plicuri conţinând substanţe cu efect psihoactiv, cântare electronice precum şi suma de 35.000 lei. De asemenea a fost descoperit şi un laborator clandestin folosit pentru obţinerea substanţelor cu efecte psihoactive.

Prin Ordonanţa din data de 23 octombrie 2013 procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pentru 24 ore a 13 învinuiţi urmând să solicite instanţei arestarea preventivă pentru 8 dintre aceştia.

Suportul specializat  a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Menţionăm că învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
 
***
Proxenetism. Reținere. D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au efectuat la data 23 octombrie 2013, un număr de 11 percheziţii pe raza judeţului Prahova în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea de infracţiuni de proxenetism.

La data de 17 octombrie 2013 procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploieşti  au început urmărirea penală faţă de 6 persoane cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au racolat, îndemnat şi înlesnit practicarea prostituţiei mai multor persoane de sex feminin, inclusiv minore, sumele de bani obţinute de la acestea ca urmare a activităţii de prostituţie fiind împărţite între membrii grupării.

Prin Ordonanţa din data de 23 octombrie 2013 procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploieşti  au dispus reţinerea pentru 24 ore a 5 dintre inculpaţi urmând să solicite instanţei arestarea preventivă pentru aceştia. De asemenea au fost extinse cercetările cu privire la doi dintre inculpaţi şi sub aspectul infracţiunii de „act sexual cu un minor”, existând suspiciunea că au întreţinut acte sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani.

Suportul specializat  a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti şi  al IPJ Ploieşti – Serviciul Acţiuni Speciale.

Menţionăm că inculpaţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
 
***

Trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc, fără drept. Percheziții domiciliare. D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au procedat în data de 23 octombrie 2013 la depistarea în flagrant pe raza municipiului Vatra Dornei a învinuitului C.G având asupra sa cantitatea de 2,500 grame cannabis, în vederea comercializării.  La data de 24 octombrie 2013 au fost efectuate 4 percheziţii  domiciliare pe raza municipiilor Suceava şi Fălticeni.

Prin Rezoluţia procurorului din data de 24 octombrie 2013, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii C.G şi L.C.F sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „introducere în ţară de droguri de risc, fără drept” si ”trafic de droguri de  risc”, în cauză existând suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii octombrie 2013, aceştia au introdus fără drept in ţară, din Belgia, cantitatea de 2,500 grame cannabis, în scopul comercializării.

Suportul specializat  a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Menţionăm că învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
 
:: sursa: www.diicot.ro

Paula VÂRBAN
Alexandra CONSTANTIN
student, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
internship, Societatea de Stiinte Juridice

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică