Varia
JURIDICE

Magistrați străini în vizită la ÎCCJ


28 octombrie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității vineri, 25 octombrie 2013, un comunicat privind vizita efectuată de delegația formată din magistraţi străini în cadrul Programului de schimb al EJTN.

Judecător Cristina Tarcea, Vicepreşedintele ÎCCJ, și Florentina Guţu, Specialist IT Direcţia Legislaţie, Studii, Documentare şi Informatică Juridică, au primit vizita delegației formată din judecători din Italia, Spania, Germania, Olanda și Bulgaria. Reprezentanta conducerii ÎCCJ a ținut o prezentare în fața oaspeților cu privire la modul de organizare și funcționare a secțiilor, a completului care judecă recursul în interesul legii, precum și a celorlalte compartimente ale instanței supreme.

Delegația străină a arătat un interes deosebit asupra noii instituţii a hotărârii prealabile, însă părțile au abordat și alte subiecte precum: cooperarea judiciară internațională, problemele reale existente în diferitele sisteme de drept, dar și importanța formării profesionale continue a magistraţilor. Oaspeții au avut ocazia să observe cum funcționează sistemul informatic ECRIS și să se familiarizeze cu site-ul instanței.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro