Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Solicitare a Comitetului Helsinki transmisă Avocatului Poporului


29.10.2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept constitutional, Insolvență
JURIDICE - In Law We Trust

Asociața pentru Drepturile Omului în România, cunoscută și sub denumirea de Comitetul Helsinki, a trimis o solicitare Avocatului Poporului cu privire la motivarea excepției de neconstituționalitate asupra art. 81 alin. (3) și a art. 348 din OUG nr. 91/2013, potrivit unui comunicat.

Prin solicitarea trimisă, Comitetul urmărește motivarea în drept și în fapt a excepției de neconstituționalitate ridicată de Avocatul Poporului pe 9 octombrie 2013, asupra dispozițiilor art. 81 alin. (3) din Codul Insolvenței, OUG nr. 91/2013. Asociația care luptă pentru drepturile omului susține că articolul în cauză are un vădit caracter discriminator, ce contravine prevederilor constituționale ale art. 16 alin (1).

Ca răspuns la solicitare, Avocatul Poporului informează că în motivarea excepției s-a avut în vedere jurisprudența Curții Constituționale, inclusiv posibila încălcare a art. 16 alin. (1) din Constituție. Mai mult, instituția va exprima puncte de vedere cu privire la toate aspectele discutate în cadrul soluționării, oferind astfel garanții Comitetului Helsinki asupra implicării Avocatului Poporului în acest demers.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti