« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Fiscalitate de la lege la practica, ed. a IV-a
05.06.2007 | JURIDICE.ro, D. Catarama, D. Stefan, Cosmin

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Fiscalitate Editura C.H.Beck

Puncte forte ale acestei carti:

1) colaborare intre cadre didactice de la Catedra de Finante din ASE si specialisti din structurile Ministerului de Finante – in acest fel se obtine o combinatie perfecta intre modul de prezentare si continutul informatiilor

2) structura permite o buna intelegere a fiscalitatii – dupa un capitol care ne introduce in domeniul fiscalitatii, in capitolul al II- lea vor fi prezentate obligatiile agentilor economici, persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate privind impozitarea, ce impozite platesc acestea, care este calendarul obligatiilor, urmand ca dupa ce sunt stabilite aceste elemente, fiecare contribuabil sa se poata documenta din capitolele urmatoare in functie de situatia in care se afla. De asemenea, cartea cuprinde un capitol de control fiscal, prin acesta urmarindu-se familiarizarea contribuabililor cu acest gen de operatiune, cunoasterea drepturilor si obligatiilor lor.

3) modul de prezentare a problematicii abordate – spre deosebire de marea majoritate a cartilor de fiscalitate de pe piata care se rezuma doar la simpla prezentare a legislatiei, aceasta carte va fi axata pe o structurare logica, facila a informatiilor fiscale prevazute in actele normative, se vor prezenta exemple privind modul de calcul al impozitelor, modul de interpretare al unor paragrafe legislative. Ca stil se va urmari, in masura in care se poate, schematizarea, scoaterea in evidenta a informatiilor importante.

4) grupul tinta este vast, el fiind format din agenti economici si populatie.

 
Secţiuni: Fiscalitate | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD