Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ELSA Iaşi – Concurs de Procese Simulate. Drept Civil – Obligaţii
30.10.2013 | Mihaela APOSTOL

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

ELSA Iaşi lansează o nouă provocare academică: Concursul de Procese Simulate, Drept Civil – Obligaţii.

Evenimentul cu o lungă tradiţie în ELSA, desfăşurat în fiecare an, îşi propune să ofere studenţilor din cadrul Facultăţilor de Drept şansa să pledeze în instanţă, valorificându-şi astfel cunoştinţele teoretice, abilităţile oratorice, prezenţa de spirit şi capacitatea de a lucra în echipă.

Cele mai apreciate pledoarii vor fi recompensate cu premii importante concretizate în privilegiul de a participa la etapa naţională a Concursului de Procese Simulate – Drept Civil, bani şi literatură juridică.

Mărturiile şi experienţele participanţilor din ediţiile anterioare sunt un argument în plus care să convingă studenții de la Drept că acest eveniment nu trebuie ratat.

,,Concursul de Procese Simulate reprezintă o oportunitate pentru orice student la Drept de a-şi valorifica cunoştinţele juridice într-o situaţie concretă, într-o primă etapă (cea scrisă). Următoarea etapă îi pune pe participanţi în situaţia de a-şi demonstra abilităţile oratorice şi tehnica argumentării în fața unui juriu format din practicieni şi profesori.
Sincer, nu este uşor, speţele propuse fiind printre cele mai dificile, iar etapa pledoariilor în faţa juriului, într-o sală adevărată de judecată, cu public numeros, este o adevărată probă de foc; însă este o experienţă inedită care, în mod clar, merită!” (Ursu Bogdan, absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi)

,,Am participat pentru prima oară la un asemenea concurs. Cred că atunci când am îmbrăcat pentru prima oară roba de avocat şi am exercitat rolul aferent acestuia mi-am dat seama că într-adevăr mi-am identificat vocaţia. Actualmente îmi urmăresc vehement vocaţia descoperită atunci şi aştept cu nerăbdare următoarea ediţie de procese simulate, poate mai descopăr ceva.” (Mircea Grozavu, student al Facultăţii de Drept, Universitatea Ştefan cel Mare, Suceava)

,,Am fost foarte încântată să particip la acest eveniment. Juriul a fost foarte obiectiv, iar organizarea a fost impecabilă. Recomand tuturor studenţilor de la Facultăţile de Drept să participe!” (Prichici Patricia, studentă a Facultăţii de Drept, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi)

Înscrie-te împreună cu un coleg în perioada 30 octombrie 2013-1 noiembrie 2013, intervalul orar 10-16, în sala de Procese Simulate (parter, Facultatea de Drept).

Taxa de participare este de 20 lei/echipă.
Dacă aveţi nelămuriri puteţi să  scrieți la adresa de e-mail: vpaa@iasi.elsa.ro

Mihaela APOSTOL
Internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti