Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ELSA Iaşi – Concurs de Procese Simulate. Drept Civil – Obligaţii


30 octombrie 2013 | Mihaela APOSTOL

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

ELSA Iaşi lansează o nouă provocare academică: Concursul de Procese Simulate, Drept Civil – Obligaţii.

Evenimentul cu o lungă tradiţie în ELSA, desfăşurat în fiecare an, îşi propune să ofere studenţilor din cadrul Facultăţilor de Drept şansa să pledeze în instanţă, valorificându-şi astfel cunoştinţele teoretice, abilităţile oratorice, prezenţa de spirit şi capacitatea de a lucra în echipă.

Cele mai apreciate pledoarii vor fi recompensate cu premii importante concretizate în privilegiul de a participa la etapa naţională a Concursului de Procese Simulate – Drept Civil, bani şi literatură juridică.

Mărturiile şi experienţele participanţilor din ediţiile anterioare sunt un argument în plus care să convingă studenții de la Drept că acest eveniment nu trebuie ratat.

,,Concursul de Procese Simulate reprezintă o oportunitate pentru orice student la Drept de a-şi valorifica cunoştinţele juridice într-o situaţie concretă, într-o primă etapă (cea scrisă). Următoarea etapă îi pune pe participanţi în situaţia de a-şi demonstra abilităţile oratorice şi tehnica argumentării în fața unui juriu format din practicieni şi profesori.
Sincer, nu este uşor, speţele propuse fiind printre cele mai dificile, iar etapa pledoariilor în faţa juriului, într-o sală adevărată de judecată, cu public numeros, este o adevărată probă de foc; însă este o experienţă inedită care, în mod clar, merită!” (Ursu Bogdan, absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi)

,,Am participat pentru prima oară la un asemenea concurs. Cred că atunci când am îmbrăcat pentru prima oară roba de avocat şi am exercitat rolul aferent acestuia mi-am dat seama că într-adevăr mi-am identificat vocaţia. Actualmente îmi urmăresc vehement vocaţia descoperită atunci şi aştept cu nerăbdare următoarea ediţie de procese simulate, poate mai descopăr ceva.” (Mircea Grozavu, student al Facultăţii de Drept, Universitatea Ştefan cel Mare, Suceava)

,,Am fost foarte încântată să particip la acest eveniment. Juriul a fost foarte obiectiv, iar organizarea a fost impecabilă. Recomand tuturor studenţilor de la Facultăţile de Drept să participe!” (Prichici Patricia, studentă a Facultăţii de Drept, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi)

Înscrie-te împreună cu un coleg în perioada 30 octombrie 2013-1 noiembrie 2013, intervalul orar 10-16, în sala de Procese Simulate (parter, Facultatea de Drept).

Taxa de participare este de 20 lei/echipă.
Dacă aveţi nelămuriri puteţi să  scrieți la adresa de e-mail: vpaa@iasi.elsa.ro

Mihaela APOSTOL
Internship Societatea de Științe Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii