Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

S-au pus bazele înființării tribunalelor specializate în societăți, registrul comerțului, concurenţă neloială şi insolvenţă
30.10.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Insolvență, Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității marți, 29 octombrie 2013, un comunicat prin care informează că proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară a fost adoptat în ședința din aceeași zi, de Senatul României, în calitate de Cameră decizională.

Proiectul propus de ministrul Justiției creează cadrul legal pentru înființarea unor instanțe specializate în domeniile: societăți, registrul comerțului, concurenţă neloială şi insolvenţă.

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției a declarat: „Vreau să mulţumesc membrilor Parlamentului pentru această decizie, pentru rapiditatea cu care au examinat şi aprobat acest proiect de Lege. Sper ca în cel mai scurt timp această Lege să fie promulgată de Preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial, astfel încât să existe cadrul legal necesar pentru a se trece la înfiinţarea efectivă a unor instanţe specializate în domeniile societăţi, registrul comerţului, concurenţă neloială şi insolvenţă. Încă de la preluarea mandatului am subliniat importanţa pe care trebuie să o acordăm mediului de afaceri, iar un astfel de tribunal specializat la nivelul Municipiului Bucureşti este un ajutor acordat atât comunităţii de afaceri cât şi justiţiabililor în general. Cauzele între profesionişti vor fi judecate de magistraţi specializaţi, degrevaţi de alte obligaţii şi, sperăm, într-un timp cât mai scurt, iar această reducere a numărului de dosare pe judecător va însemna şi eficientizarea activităţii Tribunalului Bucureşti.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti