Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

A fost semnat „Protocolul de colaborare privind educaţia juridică în unităţile de învăţământ preuniversitar”
01.11.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, Remus Pricopie, ministrul Educației, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământul Superior, și Oana Schmidt-Hăineală, președintele CSM, au semnat joi, 31 octombrie 2013, „Protocolul de colaborare privind educaţia juridică în unităţile de învăţământ preuniversitar”, potrivit unui comunicat.

Astfel, elevii vor avea ocazia să învețe despre principalele drepturi și obligații pe care le au, despre drepturile omului, dar și despre funcționarea sistemului judiciar, predarea urmând a fi efectuată în mod voluntar și neremunerat de către practicieni ai dreptului.

Cu această ocazie, Robert Cazanciuc a declarat: ”Vreau, în primul rând, să mulţumesc preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii şi Procurorului General al României pentru sprijinul acordat acestei iniţiative a Ministerului Justiţiei. Am lansat această idee în luna iunie când, împreună cu ministrul Educaţiei, am fost în vizită la Liceului Teoretic ‘Dante Alighieri’, din Bucureşti, răspunzând invitaţiei unei eleve de clasa a VII-a care a fost „ministrul justiţiei în Guvernul Copiilor”. Cred că societatea se poate schimba prin educaţie, dar educaţia unui copil trebuie să se refere şi la noţiunile de dreptate, echitate, justiţie. Este important să le explicăm celor mici ce face un judecător, ce face un procuror, că avem drepturi, dar şi obligaţii.”

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.