Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

A fost semnat „Protocolul de colaborare privind educaţia juridică în unităţile de învăţământ preuniversitar”
01.11.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, Remus Pricopie, ministrul Educației, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământul Superior, și Oana Schmidt-Hăineală, președintele CSM, au semnat joi, 31 octombrie 2013, „Protocolul de colaborare privind educaţia juridică în unităţile de învăţământ preuniversitar”, potrivit unui comunicat.

Astfel, elevii vor avea ocazia să învețe despre principalele drepturi și obligații pe care le au, despre drepturile omului, dar și despre funcționarea sistemului judiciar, predarea urmând a fi efectuată în mod voluntar și neremunerat de către practicieni ai dreptului.

Cu această ocazie, Robert Cazanciuc a declarat: ”Vreau, în primul rând, să mulţumesc preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii şi Procurorului General al României pentru sprijinul acordat acestei iniţiative a Ministerului Justiţiei. Am lansat această idee în luna iunie când, împreună cu ministrul Educaţiei, am fost în vizită la Liceului Teoretic ‘Dante Alighieri’, din Bucureşti, răspunzând invitaţiei unei eleve de clasa a VII-a care a fost „ministrul justiţiei în Guvernul Copiilor”. Cred că societatea se poate schimba prin educaţie, dar educaţia unui copil trebuie să se refere şi la noţiunile de dreptate, echitate, justiţie. Este important să le explicăm celor mici ce face un judecător, ce face un procuror, că avem drepturi, dar şi obligaţii.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate