Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Constituirea comisiilor de evaluare a incidenţei aplicării legii penale mai favorabile


4 noiembrie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept penal, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 669 din data de 31 octombrie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 836/2013 privind constituirea si atributiile comisiilor de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile in cazul persoanelor aflate in executarea pedepselor si masurilor educative privative de libertate din perspectiva noilor reglementari penale si procesual penale.

Hotararea Guvernului stabileste cadrul prin care se vor constitui comisiile de evaluare din cadrul penitenciarelor, al centrelor de reeducare, respectiv al centrelor de retinere si arestare preventiva. Aceste comisii vor evalua legalitatea detentiei persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate ori aflate in executarea masurii educative a internarii intr-un centru de reeducare, din perspectiva intrarii in vigoare a Legii nr. 286/2009 privind noul Cod penal si a Legii nr. 135/2010 privind noul Cod de procedura penala.

Comisiile de evaluare au obligatia de a transmite dosarul fiecarui condamnat, cu toate documentele necesare, astfel incat instantele competente sa dispuna cu privire la aplicarea legii penale mai favorabile.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro