Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ELSA București. „Drepturile Copilului – între realitate şi legalitate” – 7 noiembrie 2013


5 noiembrie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Copii sunt viitorul unei naţiuni, al unei lumi, şi de fapt, al fiecăruia dintre noi. Devine astfel cu atât mai important să le cunoaştem şi să le apărăm drepturile pentru a crea o societate care să poată să crească frumos şi demn.

ELSA Bucureşti, în colaborare cu doamna europarlamentar Elena Antonescu,organizează joi, 7 noiembrie 2013, începând cu ora 9:30 la Sala Stoicescu a Facultăţii de Drept, Conferinţa Naţională „Drepturile Copilului – între realitate şi legalitate”, eveniment venit ca o continuare a iniţiativei desfăşurate la nivel internaţional, ELSA for Children în parteneriat cu Consilul Europei.

Drepturile copilului reprezintă un domeniu extrem de dinamic care a câştigat tot mai multă amploare în sistemul juridic naţional dar şi mondial. Veţi putea descoperi care este perspectiva juridică internaţională asupra drepturilor copilului, cum şi cât de bine se transpune aceasta în legislaţia internă, precum şi care sunt cazurile României la CEDO în acest domeniu, în cadrul prelegerilor susţinute de doamna Silvia Martis Tabusca, profesor la Universitatea Româno-Americană şi de  Avocatul copilului.

Vom trece apoi la realitatea de dincolo de lege, analizând lupta pentru apărarea drepturilor copilului a ONG-urilor, atât la nivel social, dar şi legislativ. Bogdan Simion, preşedinte onorific FONPC alături de Daniela Gheorghe, director executiv FONPC, vorbesc despre „Orfelinatele groazei” de la Siret şi deficienţele unui sistem indiferent care nu luptă pentru copiii consideraţi irecuperabili.

La final vor vorbi despre procedura instanţelor în cauzele cu minori şi despre cât de bine sunt acestea soluţionate de sistemul judiciar românesc, Silvana Racoviceanu, avocat specializat pe dreptul familiei alături de un judecator din cadrul Curții de Apel Bucureşti-Secţia minori şi familie şi de Laurenţiu Mitrofan, psiholog şi profesor la Facultatea de Psihologie, Bucureşti.

Pentru înscriere trimiteţi un email la adresa: Conferintadrepturilecopilului@yahoo.com, specificând numele,prenumele şi după caz facultatea unde studiaţi. Participanţii la conferinţă vor primi la final diplome de participare din partea ELSA Bucureşti.

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro