Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

UN Youth Moot Courts 2013
06.11.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Asociația Tineretul ONU din România prezintă proiectul ”UN Youth Moot Courts 2013 – Justice on international level!’’. Acesta se desfășoară în perioada 6-8 decembrie 2013, la Curtea de Apel București și presupune simularea procedurilor în fața celor mai importante instanțe: Curtea Internațională de Justiție, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Penală Internațională.

Proiectul este destinat atât studenților din cadrul facultăților de drept, cât și celor care au urmat un curs de drept internațional public sau relații internaționale. Sunt încurajați să participe  la această serie de simulări studenții români, dar proiectul se adresează și studenților străini. Sunt valabile aplicații pentru roluri de avocați, judecători și reprezentanți ai Comisiei Europene.

Participanţii vor avea calitatea de reprezentanţi ai statelor (avocaţi) sau de judecători. În cadrul fiecărei instanţe simulate ei vor trebui să pledeze sau să judece, în funcţie de rolul deţinut. În cadrul fiecărei instanţe se va judeca câte o speţă pentru care participanţii vor avea timp să se pregătească anterior.

Evenimentul se anunţă a fi cea mai importantă simulare de instituţii în domeniul dreptului internaţional din România în 2013, judecând prin prisma succesului pe care l-au avut ediţiile anterioare ale acestui proiect.

Înscrierile se fac în baza unei scrisori de intenţie şi a CV-ului, trimise la adresa mootcourts@unyouth.ro până la data de 30 noiembrie. Pentru mai multe informaţii în legătură cu proiectul MOOT COURTS 2013, cei interesați pot vizita pagina oficială sau la persoana de contact: Adelina Ghiţă, adelina.ghita@unyouth.ro, tel: 0729097122

Asociaţia Tineretul ONU din România  este o organizație neguvernamentală, constituită cu scopul de a promova şi încuraja valorile şi activităţile ONU în rândul tinerilor români, societăţii româneşti şi comunităţii internaţionale. Pentru a-şi atinge scopurile, organizaţia realizează seminarii, conferinţe, workshop-uri, stagii de practică, activitatea centrală axaâdu-se însă asupra organizării unei conferinţe anuale de tip MUN – Conferinţa BISMUN.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti