Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Acțiune formulată de sindicat pentru membrii săi
07.11.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Dreptul muncii, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 28 din Legea nr. 62/2011 a dialogului social, organizaţiile sindicale au dreptul de a formula acţiune în justiţie în numele membrilor lor, în baza unei împuterniciri scrise din partea acestora, în exercitatea atribuţiilor prevăzute de lege având calitate procesuală activă. Prin urmare, cererea formulată de către un sindicat în numele membrilor săi, în valorificarea unor drepturi salariale, este de competența instanței în a cărei circumscripție se află sediul sindicatului, acesta având calitatea de reclamant, iar împrejurarea că unul dintre reclamanți (membru al sindicatului) are domiciliul într-o altă localitate, nu este de natură să atragă competența acestei instanțe, întrucât prin împuternicirea dată reprezentantului său, respectiv sindicatului, reclamantul şi-a desemnat domiciliul procesual ales la respectiva instituţie. (Decizia nr. 3648 din 11 septembrie 2013 pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect conflict negativ de comptenţă)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti