BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Interesul personal în promovarea cererii de intervenţie accesorie

15.11.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ
Abonare newsletter

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că intervenientul nu justifică un interes personal în promovarea cererii de intervenţie accesorie în sprijinul pârâtei, în situaţia în care între pârâta în cauză şi intervenient a avut loc o cesiune a contractului iniţial prin care pârâta a preluat toate drepturile şi obligaţiunile sale, iar angajarea răspunderii pârâtei în temeiul hotărârii arbitrale a cărei recunoaştere se solicită prin acţiune a avut în vedere neexecutarea obligaţiilor contractuale de către pârâtă. În acest sens, Înalta Curte a precizat că terţul, a cărui cerere de intervenţie accesorie nu a fost admisă în principiu, nu poate formula critici care să vizeze soluţia dată în cererea principală, ci doar critici referitoare la soluţia dată cererii sale. (Decizia nr. 2318 din 11 iunie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect cerere de intervenţie accesorie)

Corina CIOROABĂ

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week