Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Întrebare preliminară cu privire la contractele de muncă pe durată determinată succesive
07.11.2013 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: CEDO, CJUE, Dreptul muncii, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul suprem italian se întreabă cu privire la legislația aplicabilă contractelor de muncă pe durată determinată succesive în domeniul transportului maritim. (C-407/13 Rotondo și alții)

Situația de fapt (preluată de pe curia):
1. reglementare națională care prevede posibilitatea, în sectorul transportului maritim, de a încheia contracte de muncă pe durată determinată care conțin numai durata contractului și care nu indică nici finalul contractului, nici motivele obiective care justifică durata contractului
2. posibilitate de a încheia contracte de muncă pe durată determinată succesive
3. transformarea raportului de muncă pe durată determinată în raport de muncă pe durată nedeterminată supus condițiilor privind o durată totală a raportului de muncă de cel puțin un an și un interval mai mic de 60 de zile între contractele pe durată determinată succesive.

Dispoziții incidente: clauza 2 alineatul (1) și clauza 3 alineatul (1) din Directiva 1999/70/CE a Consiliului din 28 iunie 1999 privind acordul-cadru cu privire la munca pe durată determinată, încheiat între CES, UNICE și CEEP

Domeniul de aplicare (clauza 2)
(1) Prezentul acord se aplică în cazul lucrătorilor pe durată determinată care au un contract de muncă sau un raport de muncă, definite în legislația, convențiile colective sau practicile în vigoare în fiecare stat membru.

Definiții (clauza 3)
(1) În sensul prezentului acord, „lucrător pe durată determinată” reprezintă o persoană care are un contract sau un raport de muncă pe durată determinată, încheiate direct între angajator și lucrător, în care încetarea contractului sau a raportului de muncă este determinată de condiții obiective, cum ar fi împlinirea termenului, îndeplinirea unei sarcini determinate sau producerea unui eveniment determinat.

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, Universitatea din Craiova

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti