PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

PwC România. Companiile susţin reorganizarea ANAF, dar…
08.11.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

40% dintre companiile chestionate de PwC România susţin că iniţiativa reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este absolut necesară, iar 48%  dintre respondenţi susţin procesul, dar spun că are nevoie de anumite ajustări. Sondajul a arătat de asemenea că 92% dintre respondenţi nu au suficiente informaţii despre detaliile acestei reorganizări.

Sondajul, care a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de taxe organizată de PwC România, a fost derulat în perioada octombrie-noiembrie 2013 şi se bazează pe răspunsurile a mai mult de 30 de manageri financiari de la companii de top din România.

Mihaela Mitroi

Mihaela Mitroi

„Mediul de afaceri din România înţelege nevoia de reorganizare a ANAF pentru a putea îmbunătăţi gradul de colectare, a combate evaziunea fiscală şi pentru a fi mai deschis faţă de nevoile contribuabililor oneşti. Pe de altă parte, este nevoie de îmbunătăţirea comunicării la nivelul autorităţilor fiscale pentru că foarte mulţi contribuabili se plâng că nu au suficiente informaţii despre acest proces”, a declarat Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

Aproape toţi managerii financiari (96%) au arătat că autorităţile fiscale ar trebui să aibă drept obiectiv central combaterea evaziunii fiscale, iar trei sferturi dintre respondenţi au subliniat nevoia informatizării procesului de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a taxelor. Un procent semnificativ (25%) dintre cei chestionaţi au indicat de asemenea că autorităţile fiscale ar trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea pregătirii profesionale a inspectorilor fiscali.

„Contribuabilii oneşti se aşteaptă ca statul să combată evaziunea fiscală de o manieră hotărâtă pentru a elimina competiţia fiscală neloială. Dar vor de asemenea ca autorităţile fiscale să acţioneze ca nişte parteneri, angajându-se într-un dialog constant cu contribuabilii, în interesul tuturor părţilor interesate. Respondenţii au subliniat şi câteva mari probleme cu care se confruntă ANAF – concentrarea inspecţiilor fiscale pe aspectele de formă ale tranzacţiei, nu pe cele de substanţă, lipsa de transparenţă în metodologia aplicată pentru inspecţiile fiscale sau lipsa de consecvenţă în interpretarea şi aplicarea legislaţiei fiscale”, a conchis Mihaela Mitroi.

Despre PwC

Firmele din reţeaua PwC ajută organizaţiile şi indivizii să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o reţea de firme prezentă în 157 de ţări cu mai mult de 184.000 de specialişti dedicaţi oferirii de servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri. Spuneţi-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră şi descoperiţi mai multe informaţii despre noi vizitând site-ul www.pwc.com/ro.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.