Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Vatican. Lansarea chestionarului cu privire la familia modernă
08.11.2013 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Dreptul familiei
JURIDICE - In Law We Trust

Odată cu venirea Papei Francisc pe Scaunul Pontifical, acesta a demonstrat un stil deschis, arătând dorința ca Biserica să fie mai mult în contact cu oamenii obișnuiți. Acum, Vaticanul a lansat o campanie fără precedent la nivel mondial, de consultare referitoare la familiile moderne. Chestionarul a fost trimis de Vatican episcopilor din întreaga lume, el cerându-le informații detaliate despre mai multe situații nou apărute care necesită atenția și grija pastorală a bisericii, potrivit Yahoo News.

„Preocupările care nu au mai fost auzite până acum câțiva ani, au apărut astăzi ca un rezultat al diverselor situații, de la practica uzitată pe scară largă, de coabitare, până la uniunile de același sex”, se menționează în chestionar.

Analiștii religioși au afirmat că cele 39 de întrebări sunt neobișnuite, ca de exemplu cea referitoare la cuplurile de homosexuali: „Ce atenție pastorală poate fi dată persoanelor care au ales să trăiască în aceste tipuri de uniune?”

Despre persoanele divorțate și recăsătorite, care, în conformitate cu normele actuale, nu au voie să primească Sfânta Împărtășanie într-o biserică catolică, chestionarul întreabă: „Nu se simt marginalizați sau nu suferă de imposibilitatea de a primi împărtășania?”

Peter Erdo, preşedintele Consiliului conferinţelor episcopale din Europa: „Această inițiativă a Vaticanului este o parte a pregătirilor pentru un sinod al episcopilor programat anul viitor și altul în 2015, în care Vaticanul va formula un ghid de lucru privind grija pastorală a persoanei și a familiei. Consulatarea arată faptul că Papa Francisc, care a spus că Biserica Catolică este prea mult centrată Vaticanului, doreşte mai multă colegialitate. Se observă o creştere a concubinajului în cuplurile catolice, care nu doresc să se căsătorească, fenomenul necesită o reflecţie aprofundată”.

Bruno Forte, secretarul special al sinodului: „Biserica trebuie să aibă o mai bună înțelegere a ei, ea nu este un organism static. Nu avem răspunsurile gata, dar nu ne putem comporta ca un struț, cu capul în nisip”.

Irina RÎMARU

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti