Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Banking, Noutăți legislative

Regulamentul BNR privind verificarea calităţii bancnotelor în vederea recirculării

8 noiembrie 2013 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 685 din data de 7 noiembrie 2013 a fost publicat Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 4/2013 privind verificarea calităţii bancnotelor româneşti în vederea recirculării.

Regulamentul se aplică instituţiilor de credit şi Trezoreriei Statutului, stabilind măsuri cu privire la verificarea calităţii bancnotelor româneşti, în vederea evitării recirculării celor improprii circulaţiei.

Potrivit Regulamentului, instituţiile de credit şi Trezoreria Statului pot recircula numai bancnote care au fost clasificate ca fiind corespunzătoare circulaţiei în urma verificării efectuate în conformitate cu procedurile stabilite în regulament.

Echipamentele de procesare a bancnotelor folosite de instituţiile de credit/Trezoreria Statului şi de procesatorii specializaţi sunt testate de BNR, în conformitate cu procedurile de testare proprii ale băncii centrale.

BNR se va asigura, prin testările efectuate, că echipamentele de procesare a bancnotelor au caracteristicile tehnice care să le permită recunoaşterea bancnotelor, numărarea şi sortarea automată în bancnote corespunzătoare şi improprii circulaţiei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică