Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal

DNA. Folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, înșelaciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual. Trimitere în judecată

11 noiembrie 2013 | Paula VÂRBAN, Paula VÂRBAN, Roxana SOARE

DNA. Folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciului Teritorial Craiova-Biroul Teritorial Tg-Jiu au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:
P.M. (fostă B.) pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, tentativă la infracțiunea de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale în legătură directă cu infracțiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităților Europene, în formă continuată,
P.N.V. pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la tentativă la infracțiunea de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, complicitate la tentativă la infracțiunea de înșelăciune, fals în declarații în legătură directă cu infracțiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităților Europene,
Ș.P., medic veterinar, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă la infracțiunea de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, complicitate la tentativă la infracțiunea de înșelăciune, fals intelectual în legătură directă cu infracțiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităților Europene în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpata P.M., beneficiar al Proiectului accesat în cadrul programului F.E.A.D.R.-măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 25 mai 2012–6 iunie 2012, a semnat în fals 10 formulare de mișcare a animalelor, întocmite cu date nereale de inculpatul Ș.P., pe care le-a prezentat la dosarul cererii de finanțare înregistrată la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (OJPDRP) Gorj, la care a atașat documente ce cuprindeau date nereale cât și o declarația întocmită în numele unei alte persoane, semnată în fals, în scopul de a îndeplini cerințele de eligibilitate pentru obținerea sumei de 32.000 euro, din care 25.600 euro fonduri europene și 6.400 euro fonduri naționale.
Inculpatul P.N.V. a întocmit și a depus la Primăria Comunei Schela, o declarație pe propria răspundere în care a atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, iar la solicitarea inculpatei P.M., soția acestuia, a fost eliberat extrasul din registrul agricol cu mențiuni false, pe care ulterior inculpata le-a folosit la dosarul cererii de finanțare înregistrată la OJPDRP, în scopul de a îndeplini cerințele de eligibilitate în cadrul proiectului finanțat în cadrul programului FEADR.
Inculpatul Ș. P. in calitate de medic veterinar, în perioada de 25 mai 2012–18 iunie 2013, în baza aceleiași rezoluții infracționale a eliberat o adeverință care cuprindea date nereale și a întocmit în fals 10 formulare de mișcare a animalelor, care au fost semnate ulterior, de inculpata P.M. și utilizate la dosarul prin care solicita finanțarea.
În baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Ș.P., în perioada septembrie 2012–februarie 2013, pentru a justifica eliberarea unor documente, a întocmit în fals, în numele unor persoane, 5 cereri pe care le-a antedatat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoriei Tg-Jiu.

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Roxana SOARE

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership