Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ionuț Matei, votat în unanimitate pentru funcţia de vicepreşedinte al ICCJ. UPDATE: Cum a fost


11.11.2013 | Ana-Maria JUGĂNARU
Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Astăzi, 11 noiembrie 2013, Secția pentru judecători a CSM a hotărât, cu unanimitate de voturi, înaintarea către Președintele României a propunerii de numire a jud. Ionuț Matei în funcția de vicepreședinte al ICCJ.

***

În cursul zilei de 11 noiembrie 2013, am avut onoarea de a asista la intervievarea domnului judecător Ionuţ Matei, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În cadrul acestui interviu, început la ora 9:20 dimineaţa, domnul judecător a prezentat membrilor comisiei obiectivele domniei sale pentru acest post, punând accentul asupra organizării din punct de vedere al resurselor umane, al spaţiului de lucru şi al realizării planificărilor în şedinţele de judecată, asupra îmbunătăţirii pregătirii profesionale a personalului cu privire la acomodarea cu noile proceduri ce vor apărea la intrarea în vigoare, la data de 1 februarie 2014, a Noului Cod de procedură penală, precum şi asupra standardizării actelor de procedură.

Pentru toate întrebările membrilor Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a oferit răspunsuri la obiect cu privire la ce va face dacă va obţine acest post, la compatibilitatea cu viitoarea echipă, la cum va relaţiona cu instanţele din țară, posibile soluţii pentru o tranziţie mai uşoară la Noul Cod de procedură penală.

Ana-Maria JUGĂNARU

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti