Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ROF al Institutului de Medicină Legală Târgu Mureş
12.11.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 687 din data de 8 noiembrie 2013 a fost publicat Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1273/2013 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Institutului de Medicină Legală Târgu Mureş.

Institutul de Medicină Legală Târgu Mureş este unitate cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Activitatea Institutului de Medicină Legală Târgu Mureş este coordonată, din punct de vedere administrativ, de Ministerul Sănătăţii.

Activitatea de medicină legală este coordonată, sub raport ştiinţific şi metodologic, de Ministerul Sănătăţii şi de Consiliul superior de medicină legală, cu sediul la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Justiţiei asigură controlul şi evaluarea activităţii de medicină legală.

Institutul de Medicină Legală Târgu Mureş, în limitele competenţei sale teritoriale, are următoarele atribuţii principale:
– efectuează, din dispoziţia organelor de urmărire penală, a instanţelor judecătoreşti sau la cererea persoanelor interesate, expertize şi constatări, precum şi alte lucrări cu caracter medico-legal;
– efectuează noi expertize medico-legale dispuse de organele de urmărire penală sau de instanţele judecătoreşti, precum şi în cazurile de deficienţe privind acordarea asistenţei medicale ori în cazurile în care, potrivit legii, sunt necesare expertize medico-legale psihiatrice;
– execută examene complementare de laborator, solicitate de serviciile de medicină legală judeţene, de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti sau de persoanele interesate;
– efectuează cercetări ştiinţifice în domeniul medicinii legale şi pune la dispoziţie învăţământului universitar şi postuniversitar materiale documentare, precum şi alte mijloace necesare procesului de învăţământ;
– avizează funcţionarea, în condiţiile legii, a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de îmbălsămare şi alte servicii de estetică mortuară etc.

În cadrul Institutului de Medicină Legală Târgu Mureş funcţionează o comisie de avizare şi control ale actelor medico-legale.
Conducerea Institutului de Medicină Legală Târgu Mureş este asigurată de un director numit prin ordin al ministrului sănătăţii, conform legii.
Pe lângă director funcţionează un Consiliu consultativ, din care fac parte şefii de laboratoare, de servicii sau de birouri.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti