Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q8
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3 SUV
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
Citeşte mai mult în legătură cu Drept penal

Noua legislație penală – etapă importantă în dezvoltarea dreptului român – București, 21 martie 2014

13 noiembrie 2013 | Iolanda VASILE

În data de 21 martie 2014, Institutul de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române în parteneriat cu Uniunea Juriștilor din România – publicațiile ”Dreptul” organizează, în Amfiteatrul „I. H. Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei, nr. 125),

CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ
cu tema
Noua legislație penală – etapă importantă în dezvoltarea dreptului român

Noua legislaţie penală – Codul penal (Legea nr. 286/2009) şi Codul de procedură penală (Legea nr. 135/2010) – ridică numeroase probleme deopotrivă pentru teoreticieni şi practicieni, din perspectiva necesităţii raportării sale la tradiţie şi asigurării continuităţii, armonizării unional-europene şi respectării exigenţelor mondializării.

Conferinţa îşi propune, astfel, să ofere cadrul unor analize şi dezbateri aprofundate privind aspecte importante şi stringente ale noului edificiu legislativ penal şi desprinderii de concluzii necesare configurării noii doctrine în materie.

Cu această ocazie, în acest scop, cercetătorii şi practicienii domeniului vor avea posibilitatea să-şi exprime puncte de vedere pertinente, să realizeze un intens schimb de informaţii şi să formuleze concluzii importante în materie.

Conferinţa este dedicată aspectelor de ordin teoretic, practic, aplicativ şi metodologic în cadrul dreptului penal, al procedurii penale şi al practicii judiciare aferente.

Vă invităm să participaţi cu lucrări, care vor fi evaluate în vederea publicării în cadrul volumului conferinţei, volum care va fi editat în format electronic, atât în limba română, cât și în limba engleză. Varianta în limba română se va edita sub auspiciile unei edituri cu prestigiu recunoscut în domeniul științelor juridice (A2), varianta în limba engleză va fi indexată și publicată în ISI Web of Science – Thomson Reuters, lucrările publicate fiind considerate ca articole ISI Proceedings.

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

JURIDICE by Night

Evenimente juridice

Pentru înscriere vă invităm să transmiteţi formularul de participare până la termenul stabilit (2 decembrie 2013), la adresa de e-mail: icj_conferinte@yahoo.com.


FORMULARUL DE PARTICIPARE


Lucrările in extenso se vor transmite până, cel mai târziu, la data de 13 ianuarie 2014, la aceeași adresă de e-mail.

Lucrările se redactează în limba română, în limita a 4-6 pagini, cu referinţele bibliografice incluse în considerarea formatului cerut (Proceedings Template). Pentru corectitudinea variantei în limba engleză a lucrărilor, acestea vor fi traduse, prin intermediul organizatorilor, de un serviciu specializat de traducători, pe spețele participanților. Costul suplimentar pentru acest serviciu fiind de 70 de lei/lucrare și se va achita odată cu plata taxei de participare.

Lucrarea in extenso este supusă unui proces de tip double blind peer review, realizat de referenţii ştiinţifici ai Conferinţei, în conformitate cu cele mai înalte standarde ştiinţifice internaţionale.

Lucrările acceptate de comitetul ştiinţific al Conferinţei, vor fi notificate ca atare autorilor până la data de 20 ianuarie 2014.

Comitetul ştiinţific îşi rezervă dreptul de a refuza acceptarea lucrărilor care nu se încadrează în aria tematică a Conferinţei, care nu se supun exigenţelor de evaluare ştiinţifică (nivel ştiinţific corespunzător, actualitatea temei lucrării, noutate faţă de doctrina existentă, relevanţa cazuisticii analizate, conţinutul lucrării să fie adus la zi cu legislaţia în vigoare în momentul predării) ori pe cele care nu se reconsideră şi nu se refac în termen rezonabil, potrivit observaţiilor şi sugestiilor Comitetului ştiinţific.

Taxa de participare este de 100 EURO (echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii), la care se adaugă 70 lei/lucrare reprezentând costul traducerii autorizate în limba engleză a lucrării. Achitarea acestor taxe, se face până la data de 31 ianuarie 2014.

Taxa de participare include: accesul la lucrările conferinţei, mapa conferinţei, un exemplar din Volumul Conferinţei (atât în limba română cât și în lb. engleză), Certificatul de Participare, pauza de cafea, prânzul (bufet) şi alte cheltuieli ocazionate de organizarea acestui eveniment.

Taxa de participare se plăteşte în contul Institutului de Cercetări Juridice, RO52TREZ7055003XXX000085, deschis la Trezoreria Sector 5 Bucureşti, cod fiscal 4433910, cu menţiunea „taxă conferinţă ISI-2014 + c/v serviciu traducere”, urmat de numele autorului. Plata se poate efectua şi prin Oficiile poştale (mandat poştal).

Taxa se achită pe articol şi nu pe autori.

Un autor va putea participa cu o singură lucrare ca unic autor. Se acceptă și lucrări în coautorat.

Înregistrarea în conferinţă va fi confirmată numai după transmiterea, prin e-mail (icj_conferinte@yahoo.com) a dovezii de plată a taxelor, scanată și salvata ca fișier pdf (de exemplu: Popescu.C._taxa/Popescu.C_Ionescu.V_taxa), cu menţiunea ”Taxă conferinţă ISI-ICJ”.

Plata taxei de participare nu garantează acceptarea şi publicarea articolului şi nici nu va fi returnată în caz de neacceptare a articolului.

Programul detaliat al conferinței va fi disponibil, începând cu data de 17 martie 2014, după definitivarea acestuia, în funcţie de lucrările ştiinţifice ce vor fi susţinute.

Pentru informaţii suplimentare sub aspect organizatoric (înscriere, tehnoredactare, modalitatea de plată, plata efectivă a taxei de participare și a c/v traducerii) vă puteţi adresa persoanei de contact, d-na. Iolanda Vasile, la adresa de e-mail: icj_conferinte@yahoo.com.

Iolanda VASILE

Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories